Det gælder om at rage til sig

DET BEDSTE, man kan sige om Thor Pedersen, er, at han aldrig har været i tvivl om, at han altid har ret. Den tidligere finansminister og formand for Folketinget er således heller ikke i tvivl om, at det er helt ’fortjent’, at skatteyderne i Danmark forgylder hans alderdom med 1,5 millioner kroner om året i tre år. Thor Pedersen har for længst nået pensionsalderen, han bliver snart 67 år, men mangemillionæren mener bestemt ikke, det kan være rimeligt, at han som andre danskere må klare sig for folkepensionen eller egen opsparing.

Som man kan læse i dagens avis, foreslår Thor Pedersen, at vi her på Ekstra Bladet bør ’søge læge’, hvis vi ikke kan leve med politikernes forgyldte pensionsordninger.

Jeg tror, der er mange i det her land, som nu må til læge!

Thor Pedersen kalder det en ligegyldig ’morsomhed’ og ’jantelov’, at vi tager sagen op.

VI MÅ FORSTÅ den tidligere formand for Folketinget sådan, at det som politiker gælder om at rage til sig, når man har muligheden, og at det må alle, der betaler skat, bare leve med. Om nogen ved Thor Pedersen jo også fra sit job som finansminister, at der ikke er nok til alle. Men derfor bliver det jo ikke mere kønt, at han først og fremmest tænker på sig selv.

Politik er en usikker branche, og derfor bør folketingsmedlemmerne naturligvis også sikres mod, at de må gå fra hus og hjem, hvis de bliver stemt ud.

Ved valget i september røg 66 MF’ere ud, og som vi har dokumenteret i Ekstra Bladet i denne uge, har 43 af dem her et halvt år efter enten fået nyt job, er begyndt at læse eller er gået på pension. Men alle får de det såkaldte eftervederlag på 593.000 kr. i et eller to år.

Hvorfor?

Er det ren jantelov at kræve, at man kun kan få eftervederlag, så længe man ikke har et nyt job eller ikke modtager folkepension eller SU?

Jeg synes, det er sund fornuft.

I ØJEBLIKKET arbejder Folketingets Præsidium på at lave nye regler for MF’ernes eftervederlag.

Mon grådigheden sejrer igen?

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere