Nannas trøstpræmie

NANNA Westerby Jensen, 28 år, læser 'arbejdslivsstudier og socialvidenskab' på RUC. Men hun er ikke en hvilken som helst studerende.

DELS er hun kæreste og bor sammen med skatteminister Thor Möger i et nydeligt rækkehus i Vanløse, dels er hun indehaver af danmarksrekorden i statsstøtte til studerende. Hun modtager således 49.409 kr. om måneden, mens hendes medstuderende på universitetet må klare sig for en almindelig SU, nemlig 5662 kr. om måneden.

THOR MÖGERS kæreste får ikke sin fyrstelige månedsløn, fordi hun deltager i hofballer og et utal af repræsentationsmiddage som Skatteministeriets førstedame. Nej, hun modtager pengene som trøstpræmie, fordi hun ikke blev genvalgt til Folketinget for SF i 2011.

POLITIKERNE har nemlig skruet en aftrædelsesordning – også kaldet eftervederlag – sammen til gavn for de kolleger, som ikke længere nyder folkets gunst og derfor vippes ud fra Christiansborg. I Nanna Westerby Jensens tilfælde betyder det altså ca. 50.000 kr. om måneden – og det beløb kan hun hæve i hele to år.

ANDRE danskere, som bliver fyret, må straks gå på dagpenge –eller får i gunstige tilfælde et gyldent håndtryk på tre måneders løn.

PÅ RUC undrer Nannas studiekammerater sig højlydt over, at der ikke er større sammenhæng mellem de sparekrav, som politikerne stiller danskerne, og så de økonomiske fordele, som de tilbyder sig selv. Men sådan er der jo så meget.

I DISSE DAGE er Folketingets ledelse – præsidiet – samlet for at gennemgå politikernes aflønninger med henblik på en forenkling. Forhåbentlig tages eftervederlaget op til kritisk granskning.

Læs reportagen side 6-7

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere