Overbetalte stakler

PASSIV forsørgelse er en hån mod ens medmennesker, prædiker den nye regering. Alligevel viser Folketinget sine egne tidligere medlemmer denne grusomme og ukærlige despekt. Så sent som ved sidste valg slusede Christiansborg 66 nye stakler ud i virkeligheden med denne skammelige behandling:

DE blev sat på eftervederlag – hvilket betyder på dansk, at de bliver ved med at få deres knap 600.000 årlige kroner ind på kontoen, selv om de ikke bestiller et klap – ja, selv om de helt undtagelsesvis skulle glide direkte ud i almindeligt lønarbejde. Takket være politikernes generøse ordninger får de alle løn mindst et år efter, at de stopper i Folketinget. Og kommer de ikke i ny beskæftigelse, daler den dejlige løn ind på kontoen yderligere et år.

EN ordning, der bærer tydeligt præg af den drømmesituation, politikerne sidder i: De forhandler som bekendt deres egen løn. Mens vi andre sidder over for blinde, døve og fornærede chefer, bestemmer MF'erne selv hyren.Udslusningen på det almindelige arbejdsmarked foregår langsomt for politikere det første år. Flere af dem indrømmer, at det står ret stille med jobsøgningen. De får jo alligevel fuld løn...

OG her rører de jo ved den nye regerings inderste hjertestrenge. Dem, der ustandselig bliver slået på, når kontanthjælpsmodtagere, unge ledige, førtidspensionister og flexjobbere uden flexjob i denne tid skal hjælpes via en reform af hele systemet: Her er argumentet, at det i virkeligheden er en svinestreg bare at betale og betale til folk, der egentlig godt kunne klare et lønarbejde. Vi udviser ganske enkelt ikke medmenneskelig omsorg og socialt ansvar ved bare at sende en check hver måned. Nej, vi skal gøre dem en tjeneste ved at skære ydelsen ned eller endnu bedre: Helt væk. Så kan de rigtig mærke, hvor meget vi holder af dem.

MÅSKE er det en forglemmelse, at politikerne ikke har saneret deres egen passive ekspedition af tidligere kolleger – men her er nok at tage fat på, når de får tid til også at tænke på sig selv.

Læs side 6, 7 og 8

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere