Er Villy Søvndal Jesus?

DE KLAPPEDE og klappede på Hotel Comwell i Kolding fredag aften. Alt andet ville også være tåbeligt, for hele Danmark så med. Og hvis man ikke kan klappe begejstret ad formanden, har man så overhovedet et parti?

Fra talerstolen favnede Villy Søvndal alle. Både de nye 'arbejdere', de grønne EU-fans og de fodformede. Han leverede varen under hårdt pres, hvilket bestemt ikke gjorde præstationen mindre.

Men på gulvet er pladsen stadig trang. Villy har på det nærmeste brug for guddommelige kræfter for at forlige de stridende parter.

SF ER en trykkoger, hvor det muligvis lykkes ledelsen at holde låget nede i weekenden. Men forude venter en skattereform, ført frem af personificeringen af, at Villy er gået for langt: Thor Möger.

Mög-ungen, som vi har døbt ham her i avisen, vil gennemføre en skattereform, der letter topskatten, hvilket er stik mod alt, hvad SF altid har stået for. Samtidig taler han dunder mod de 'rige', der i hans ungdommelige fantasiverden udgøres af piloter, advokater og overlæger. Dem er der ikke plads til i det nye SF, men det er besynderligt nok dem, der vil få glæde af Mögers topskatte-lettelser.

ALLEREDE I optakten, mens Villy gjorde SF klar til regeringsansvar, måtte baglandet sluge flere kameler, end Jesus nogensinde har redet på. Seks SF'ere kører nu i ministerbiler, så Villy kan med en vis ret sige, at hans projekt er lykkedes. Men selv om Villy i Kolding opremsede alt det, SF har opnået på et halvt år i regering, er virkeligheden, at SF's afgørende mærkesag, betalingsringen, er stendød, og at de radikale løb med æren for, at vi nu har fået en ambitiøs grøn energiplan.

Alle ved, at det koster at være i regering, men over for baglandet plejer kompromiserne at kunne retfærdiggøres af partiets nyvundne indflydelse. Den indflydelse har SF's egne medlemmer og befolkningen ikke kunnet få øje på.

Siden valget har Villy mere gået på bunden end på vandet. SF HAR altid været et debatlystent parti – nogle ville sige ulideligt i sin insisteren på medlemsdemokrati. I det 'moderne' SF oplever mange, at ledelsen ingen midler skyr for at få valgt egne loyale støtter. Baglandets protest lyder på 394 ændringsforslag alene til ledelsens nye principprogram denne weekend.

Og samtidig er Villys næsegruse beundring for Thor Möger blevet et selvstændigt problem. 'Mög-ungen' har fået for stor indflydelse, mener mange, og enhver vej til magtens tinde er altid belagt med hændelser, som efterfølgende ikke ser for kønne ud.

En af dem beskriver vi i dagens avis. Det handler om, hvordan Thor Möger kunne få adgang til hemmelige e-mail-adresser. Det har ingen hidtil villet svare på.

Villy kom pænt ned fra talerstolen i Kolding. Men det er stadig uafklaret, om han ender med at hænge på korset!

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere