Det er så yndigt

' DET ER SÅ yndigt at følges ad for to, som gerne vil sammen være, da er med glæden man dobbelt glad og halvt om sorgen så tung at bære'

GRUNDTVIG skrev den smukke tekst i 1855. Intetsteds i sangen kommer han ind på, at de elskende skal være af forskelligt køn – selv om den gamle psalmist næppe havde forestillet sig andet. Og han var givetvis også blevet forbløffet, hvis han havde set, at vielsen i dag kan forrettes af en kvindelig præst. Tiderne skifter.

DE SORTESTE kræfter i folkekirken er gerådet i et frådende raseri over kirkeminister Manu Sareens (R) lovforslag om, at præster kan vie bøsser og lesbiske i kirken. Kan – ikke skal. De ophidsede gejstlige er i stand til at henvise til adskillige steder i Bibelen, som beviser, at homoseksualitet er en vederstyggelighed for Herren. De dokumenterer samtidig, at Bibelen, læst bogstaveligt, er en reaktionær samling tekster.Herren har det i øvrigt ifølge samme bog lige så skidt med kvindelige præster som med homoseksuelle.

MODSTANDERNE af lovforslaget mener, at det ligefrem strider imod grundloven. De føler, at deres trosfrihed bliver anfægtet. En interessant tanke. Folkekirken modtager i år 798 millioner kroner af staten i støtte. Den støtte betales af samtlige skatteydere i Danmark – uanset om de er medlemmer af foretagendet eller ej. Det står enhver gejstlig frit for at takke nej til støtten og oprette sin egen kirke, hvor Herrens nåde ikke risikerer at blive øst ud over homoseksuelle pars kærlighed.

MEN SÅ LÆNGE de lader staten betale for musikken, må de også indstille sig på, at den har indflydelse på, hvad der bliver spillet. 'Det er så yndigt at følges ad' er i øvrigt et fortræffeligt valg.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere