Farvel til folkepartiet

JEG ER LIGE blevet 50. Min papsøn på ti synes selvfølgelig, at jeg er utrolig gammel, men ellers trykker alderen ikke for alvor.

På et punkt er jeg dog blevet meget gammel. Jeg er ganske enkelt blevet røvtræt af at høre fløse på under 30 gøre sig kloge på livet og vide alt om, hvad der er rigtigt og forkert. Det er sådan nogle fløse, der er ved at ødelægge SF.

SF blev skabt som et folkeparti med plads til alle med hjertet på rette sted og ikke som et snævert, ideologisk arbejderparti.

I SF HAR man altid været medlem på grund af det, man mener, og ikke på grund af det arbejde, man har. Men står det til SF’s nye, stærke mand, Thor Möger Pedersen, så er den tid slut. SF er ikke for ’bankdirektører, overlæger, professorer, advokater, topchefer, ejendomsspekulanter’. Og senest er piloter også blevet føjet til Mögers minus-liste.

Men hvorfor kan en overlæge, der redder menneskeliv, ikke være et godt nok menneske til at være medlem af SF? Og hvad er fællestrækkene mellem en professor og en ejendomsspekulant? Mögers ’dem vender vi ryggen til’-liste er uigennemtænkt, umoden og tåbelig.

MÖGER VIL have, at SF skal være et parti med fokus på at hjælpe ’de blå kedeldragter’. Et udtryk, han selv har opfundet og gentaget i en uendelighed uden selv på noget tidspunkt at have været en af dem.

Unge Möger ligner mere en fransk socialistleder eller italiensk eurokommunist. Velklædt og veluddannet, dog med den forskel til sydeuropæiske forbilleder, at Möger ingen uddannelse har ud over en studentereksamen. Han har været professionel politiker siden gymnasietiden og er i dag som 27-årig skatteminister og chef-deolog i SF.

HVIS MAN skulle følge Mögers egen forvrøvlede ’vende ryggen til’-tese, så burde sådan en som ham vel egentlig ikke kunne være medlem af det nye SF.

Og hvor passer skolelæreren, sosu-assistenten, gymnasielæreren og sygeplejersken ind? Ingen af dem går i blå kedeldragter.

En uklædelig ungdoms-bacille har bredt sig i partiet. Partiet styres ikke af holdninger, men af 25-30-årige med teoretiske paroler.

Jeg kan godt forstå, at mange, der har været medlem af partiet i en menneskealder, nu føler sig fremmedgjorte. En ting er, at de har skullet acceptere partiets højredrejning og taburet-iver –  nu bliver de så også trynet, fordi de er blevet gråhårede og har det forkerte arbejde.

0 kommentarer
Vis kommentarer