Wild west i tandlægestolen

DEN BUNDLØSE tillid, den danske befolkning nærer til, at når man sætter sig i stolen hos en tandlæge, så har han nok tilladelse og håndelag til at behandle ens tænder, holder ikke.

SUNDHEDSMYNDIGHEDERNE nærer en uforklarlig ærefrygt og beskyttertrang over for dårlige tandlæger. At tro, myndighederne holder skarpt øje og kontrol med erhvervet, er åbenbart naivt. Tilsyneladende har man i Sundhedsstyrelsen langt mere travlt med at tage hensyn til tandlægernes sarte følelser end folks tænder. Selv tandlæger, der har fået påbud efter påbud for sjusk, kan fortsætte lystigt i årevis under 'skærpet tilsyn'. Hvad det så er værd...

DANMARKS værste tandlæge i Odder har efter års langsommelighed omsider fået frataget sin autorisation. Det rager dog manden en høstblomst, hvad Ekstra Bladet har afsløret de seneste dage. Godtroende patienter myldrer stadig ind på klinikken i Odder.

OG SKULLE patienterne tilhøre de skeptiske typer, der lige tjekker Sundhedsstyrelsens liste over problematiske tandlæger, inden de bestiller tid – ja, så får de ingen hjælp dér. Odder-tandlægens navn figurerer nemlig ikke. Han har jo ikke tilladelse til at drive klinik længere, vel? At han så gør det, selv efter at politiet har bedt ham om at lukke, vækker ikke sundhedsmyndighederne. Hans navn burde stå med flammeskrift og et 'hold jer væk'-skilt til patienterne. Men folk må altså selv regne ud ved brug af krystalkugler og telepati, at Claus Ommen i Odder skal man gå i en stor bue uden om.

FARCEN fortsætter, så længe Sundhedsstyrelsen arbejder i sit sædvanlige snøvletempo med fløjlshandskerne på. Klamphuggerne har ingen respekt, endsige skræk for, hvad der kan ske dem, hvis de fortsætter deres makværk. I betragtning af, hvor forsvarsløse patienter egentlig er over for deres tandlæges eventuelle mangler, og hvor mange penge vi betaler til denne form for håndværkere, er det ufatteligt, at der ikke er mere hånd i hanke med, om de rent faktisk er ansvarsfulde og professionelle nok.

Læs reportagen side 14-15

0 kommentarer
Vis kommentarer