Et liv i luksus

DIREKTIONEN for EBH Bank i Fjerritslev meddelte i 2008, at den forventede et overskud på 300 millioner kroner. Aktionærerne blev glade, og en del benyttede lejligheden til at købe flere aktier i det mere end 100 år gamle pengeinstitut.

Få måneder senere gik EBH Bank konkurs med et underskud på flere milliarder kroner. Mange borgere i Fjerritslev og omegn mistede deres livsopsparing, en del måtte gå fra hus og hjem og andre lukke deres virksomhed.

NOGLE har dog klaret sig fint gennem konkursen. Finn Strier Poulsen, for eksempel. Han var direktør for EBH Bank. Han var en af de hovedansvarlige for at køre banken i sænk.

Ekstra Bladet afslørede i går, at manden lever videre på 1. klasse. I modsætning til de aktionærer, han lokkede til at investere i sin dødsdømte bank.

Finn Strier Poulsen bor i dag i en millionvilla i Helsingør med panoramaudsigt over Øresund. Til overflod kræver han 23 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse...

FINN STRIER POULSEN er ikke enestående.

På Amager, i Roskilde, på Færøerne og så videre vånder man sig stadig over følgerne af den blinde grådighed, som lederne af de lokale og nu krakkede banker optrådte med.

Men mange af de mennesker, der hensynsløst smadrede andres økonomi, lever i dag et liv i luksus.

BANKDIREKTØRERNES og bestyrelsesformændenes adfærd efterforskes af bagmandspolitiet, men det sker i et fodslæbende tempo. I mange af sagerne er der snart gået fire år, uden at formøblingen af et absurd antal milliarder har fået andre konsekvenser end krav om fratrædelsesgodtgørelse.

Mange mennesker, som mistede en formue i forbindelse med bankkrakkene, føler sig oveni ramt på deres retsbevidsthed.

Helt forståeligt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere