Tænk på Oliver

KAMP om forældremyndighed kan få det værste frem i ellers voksne og fornuftige mennesker. Kun fantasien sætter grænser for de metoder, som forældre er parate til at tage i brug imod hinanden.

MEDIERNE er yderst tilbageholdende med at skrive om sagerne. Bl.a. fordi det oftest er umuligt at finde ud af ret og vrang i dramaerne, som typisk har små børn i centrum. Men indimellem dukker en så spektakulær sag op, at den nødvendigvis må omtales offentligt.

FEMÅRIGE Oliver er en sådan sag. Som beskrevet på nettet, i tv og aviser de seneste dage blev Oliver forleden bortført af sin danske far, Thomas Sørensen, for øjnene af sin østrigske mor, Marion Weilharter, i byen Graz.

MYNDIGHEDERNE i alpelandet udstedte straks international arrestordre på faren, mens han flygtede med sin søn op gennem Europa til Danmark. Men dansk politi har ingen planer om at udlevere far og søn.

SAGEN er nemlig lige så absurd, som den er ulykkelig: Olivers far fik ved en dansk domstol tilkendt forældremyndigheden i 2010, da moren rejste hjem til Østrig med barnet. Omvendt har Olivers mor ved en østrigsk domstol fået forældremyndigheden. Begge forældre kan altså sige, at de har forældremyndigheden over Oliver.

NÅR JURAEN på den måde er gået i hårdknude, hænger det ifølge eksperter bl.a. sammen det danske EU-forbehold på det retslige område. Den yderste konsekvens kan blive, at Oliver bortføres på skift af sine forældre og ender som retsløs kastebold i en opslidende magtkamp.

MÅ DET aldrig ske. Som skuespilleren Janus Nabil Bakrawi, der som syvårig blev bortført til Jordan i fire år, sagde i Ekstra Bladet i går: 'Forældrene bør sætte sig ned og finde en løsning, der først og fremmest tager hensyn til deres søn'.

HER PÅ pladsen gentager vi gerne Janus' opfordring til forældrene: Smid jeres egoer og egne interesser til side og gør, hvad der er bedst for jeres lille søn. Ellers risikerer han at blive mærket for livet. Tænk på Oliver.

Læs reportagen side 12

0 kommentarer
Vis kommentarer