Stop galskaben

SÅ SKETE det igen.

Berlingske meddelte i går, at EU vil have Danmark til at bremse vandreklitten Råbjerg Miles naturlige vandring, så den forbliver inden for de af EU udstukne rammer.

Ingeniøren.dk afslørede samtidig, at DSB har opgivet at frostsikre IC4-togenes vandtanke. Derfor vil toiletterne blive fjernet. Det vil skaffe yderligere 50 siddepladser pr. tog, og passagererne får i stedet mulighed for at benytte særligt indrettede kvik-toiletter på udvalgte stationer.

TO SKANDALER, som nok kunne kalde på nogen forargelse, hvis det ikke var for den kendsgerning, at de begge er helt uden bund i virkeligheden.

I går var den første april, og den dag føler alle medier sig af en eller anden grund berettigede til at stikke deres læsere blår i øjnene.

BT skrev, at Oslobåden skal omdannes til et flydende lejlighedskompleks og derved fungere som et skattely, idet båden vil opholde sig i internationale farvande det meste af tiden.

Det var løgn.

Politiken fortalte, at en ny smartphone-app kan aflytte telefonsamtaler fra folk i nærheden.

Det var ikke rigtigt.

Og så videre.

TROVÆRDIGHED er en kerneværdi for alle medier. Alligevel behandler disse aviser deres troværdighed med en nonchalance, som kan forveksles med ligegyldighed.

Nogen burde stoppe denne årligt tilbagevendende galskab.

Nå.

Det viser sig nu, at Ekstra Bladets afsløring i går af udenrigsminister Villy Søvndals hemmelige rygerum var en aprilsnar. Og ekstrabladet.dk’s nyhed om, at Jean Michel bliver en af de tre nye dommere i ’X Factor’, var også fri fantasi.

SÅDAN var det jo heller ikke ment.

Vi har kun det sjov, vi selv laver, og der er ingen grund til at tage alting så alvorligt.

Læs side 14

Troværdighed er en kerneværdi

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere