Hykleren Helle

DANMARKS statsminister og resten af SRSF-regeringen har i en uendelighed gentaget vigtigheden af, at alle – høj som lav, rig som fattig – skal bidrage til at løse den økonomiske krise.

SOM Helle Thorning-Schmidt (S) iført bekymrede øjenbryn sagde i sin nytårstale: 'I de kommende år får vi endnu strammere budgetter, og vi må stille endnu hårdere krav til os selv'.

HVIS en sådan mobilisering skal lykkes, er det god skik, at den, der kalder til sammenhold og så videre, også selv yder sit. Ellers risikerer man at blive beskyldt for hykleri.

JA, UNDSKYLD ovenstående banaliteter. Men Helle Thorning og flere andre medlemmer af regeringen har åbenlyst ikke rigtig fattet det – for nu at formulere det venligt.

FOR SOM Ekstra Bladet afslører i dag, har statsministeren ikke ment, at hun selv skulle bidrage til sparerunden. Samtidig med at hun tænkte tanker om nytårstalen, var embedsmænd travlt beskæftigede med at forhandle med et af Danmarks førende møbelhuse om et specialfremstillet skrivebord. Til Helle Thorning, som ikke kunne klare sig med forgængerens møblement i Statsministeriet.

OGSÅ kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) har et noget fraværende forhold til begrebet 'strammere budgetter'. Han så sig nødsaget til at udskifte endog stort set alle møbler i sit ministerkontor.

DET TJENER dog Sareen til ære, at han ikke gik lige så radikalt til værks som Villy Søvndal (SF) og resten af fire-banden i Udenrigsministeriet. Banden vurderede, at den havde brug for en regulær ombygning. Derimod nøjedes fødevareminister Mette Gjerskov (S) med en skatteyderbetalt rygekabine bag ministerkontoret. Altså indtil historien kom frem. Så besluttede hun pludselig, at hun selv ville betale kabinen.

INDRØMMET. Hvad Helle Thorning og co. har knaldet af på nye møbler og så videre beløber sig til under to millioner kroner, og det er s-m-å-p-e-n-g-e i et statsligt husholdningsregnskab med et underskud på op mod en milliard kroner.

MEN DET er heller ikke pengene, det handler om. Det handler om det signal, der udsendes. Og det er klart og tydeligt: Helle og co. er hyklere.

Læs reportagen side 4 og 5