Ringvrag

HELLE THORNING-SCHMIDT og Villy Søvndal ligner et par ringvrag efter en uge, hvor betalingsringen var på kanten af knockout. Nu er der dømt timeout, og tak for det. For det, vi hidtil har set, er en gang uigennemtænkt miskmask, hvor man må stille spørgsmålet: Hvor store idioter tror I egentlig, vi er?

Regeringen kalder konsekvent betalingsringen for trængselsringen. Betalingen skal sikre mindre trængsel på de københavnske veje. Og det lyder jo smukt og artigt. Men selvmodsigelserne står i kø.

Hvorfor pokker skal folk f.eks. betale for at køre ud af København? De gør jo rent faktisk hovedstaden en tjeneste og skaber mindre trængsel i byen.

EN ANDEN selvmodsigelse er alternativet til den private bil. Der er nemlig ikke noget. Eksemplerne på, at rejsetiden til og fra arbejde med bus og tog bliver mere end fordoblet, står i kø.

Og der er ingen udsigt til en markant forbedret kollektiv trafik, samtidig med at Villys valgløfter om 40 procent billigere bus og tog også for længst er begravet på kirkegården for brudte løfter.

Tilbage står, at hårdtarbejdende danskere blot bliver påført en ny afgift for at passe deres arbejde.

IDEEN OM en betalingsring er rigtig. Vi skal have færre til at køre i bil og flere til at bruge tog og bus. Men rækkefølgen i planen er idiotisk. Man må da for pokker starte med at forbedre den kollektive trafik, så den udgør et reelt alternativ til privatbilen.

Man begyndte jo heller ikke med at tage betaling for at køre over Storebæltsbroen, før den var bygget!

VI MÅ tilbage til udgangspunktet: Den kollektive trafik skal forbedres markant, og det skal blive billigere at tage bus og tog – ikke kun i hovedstaden, men over hele Danmark.

Kom nu ind i kampen, Villy. Hop op i ringen og giv de andre en lige venstre. Vi danskere har brug for bedre tog og busser og for at se, at det ikke er ligegyldigt, at SF er kommet i regering.

Kom nu ind i kampen Villy. Hop op i ringen og giv de andre en lige venstre.

0 kommentarer
Vis kommentarer