Udskyd den ring

null

VED I HVAD, Margrethe, Helle, Villy, Henrik, Thor, Bjarne og hvem der ellers har været med? Udskyd den betalingsring rundt om København. Parker forslaget, som I lige nu er ved at lægge sidste hånd på, ude i vigesporet.

EN SÅDAN beslutning vil blive opfattet som S-SF-R-regeringens ultimative løftebrud. Og hva' så? Dels har I jo rutinen. Dels er det ofte fornuftigt at tage en timeout, tænke sig om og begynde forfra.

FOR AT der ikke skal være nogen tvivl: Ekstra Bladet går ind for en betalingsring. Der er alle mulige gode og herunder også grønne grunde til at mindske trafikken i landets hovedstad – og i de andre storbyer.

MEN DER er et helt grundlæggende problem i regeringens oplæg, og det problem er rækkefølgen. Regeringen vil jo først etablere betalingsringen og derefter forbedre den kollektive trafik.

DYT-BÅT. Det er ikke godt. Snarere rigtig, rigtig dumt. For på den måde kan betalingsringen kun komme til at virke som en ekstra skat på arbejde.

ET SKRÆMMENDE eksempel er maskinarbejder Ulrich Schnoor fra Albertslund, som Ekstra Bladet talte med i mandagsavisen: I dag tager det ham sammenlagt 48 minutter at komme til og fra arbejdspladsen i Københavns Sydhavn. Skal han tage bus og tog, tager det ham næsten tre gange så lang tid.

MED ANDRE ORD er offentlig transport intet brugbart alternativt for Ulrich Schnoor. Så han har bare at punge ud til betalingsringen; ca. 6000 kr. årligt. Og han er ikke alene. Omkring 140.000 pendlere vil være tvunget til at køre direkte i betalingsringens skattefælde.

DERFOR er det eneste fornuftige at begynde med at sænke billetpriserne, udbygge den kollektive trafik og sørge for ordentlige p-forhold, før en betalingsring indføres.

INDRØMMET. Det vil kræve kolossale offentlige investeringer, men dem kan regeringen passende have i baghovedet under forhandlingerne om en ny skattereform. Desuden har Ekstra Bladets læsere udstyret regeringen med et stort og kreativt sparekatalog, hvorfra pengene kan hentes.

EN UDSKYDELSE af betalingsringen vil få oppositionen og ikke mindst Venstres formand Lars Løkke Rasmussen (V) og hans privatchauffør til at skrige af grin. Men det er til at leve med. Det er regeringens planlagte udspil til en betalingsring til gengæld ikke.

0 kommentarer
Vis kommentarer