Skræklæger

EKSTRA BLADET vælger i dag at udstille en gruppe læger med det fælles kendetegn, at de mildest talt har gjort sig uheldigt bemærket inden for plastikkirurgien. Det er tænkt som en advarsel til de patienter, der har planer om at lade sig kunstigt forskønne.

DE SEKS læger har et indgående kendskab til hinanden. De støtter hinanden, de arbejder sammen på kryds og tværs og behandler endda de samme kvinder, når én af dem har lavet en fejloperation.

ALLE har en så plettet lægelig baggrund, at myndighederne har været tvunget til at gribe ind. Fire af dem har ikke længere autorisation til at arbejde som læger, og to holdes under observation af Sundhedsstyrelsen.

FLERE i gruppen udfører ikke bare deres plastikkirurgiske fumle-indgreb i Danmark, men også i Sverige og Norge. Således oprettede Jørn Ege en klinik i Malmø, da han ikke længere måtte operere i Danmark.

DET ER som nævnt Sundhedsstyrelsen, der fører tilsyn med lægestanden. Sådan er det i hvert fald på papiret. Men i praksis vågner den først op, når medierne – i mange tilfælde denne avis – bringer reportager om fejlopererede kvinder og om indgreb foretaget under forhold, der kun kan betegnes som baggårdslignende.

STYRELSEN er utroligt langmodig i sin sagsbehandling – og utroligt længe om at træffe en afgørelse, hvilket selvfølgelig går ud over patienterne. Her er i høj grad et område, som Folketingets sundhedspolitikere må tage op og stramme.

NOGET andet er, at patienter – som regel kvinder – der ønsker kosmetiske indgreb, bør søge oplysninger om operatøren, inden de lægger sig under kniven. Tre klik på nettet vil som regel afsløre, om der er ugler i mosen.

0 kommentarer
Vis kommentarer