Fredes forudsete flop

null

SKUFFELSEN breder sig i Danmarks Idræts-Forbunds bestyrelse over kronprins Frederik. Han er Danmarks stemme i Den Internationale Olympiske Komite (IOC) – men der er bare ingen, der aner, hvad han siger dér.

Og hans rolle som i det mindste 'øret på væggen' i de magtfulde korridorer i IOC er også noget, der foregår fjernt fra det hungrende, danske bagland i DIF's bestyrelse.

Frederik har kun deltaget i to ud af 21 bestyrelsesmøder i DIF, siden han blev valgt ind i IOC i 2009.

EFTER at dagbladet Politiken i går ofrede megen spalteplads på frustrationerne i DIF's bestyrelse over Frederik, kan man dårligt andet end hovere: Hvad sagde vi? Ekstra Bladet – og også flere andre idrætskyndige medier – forudså lige præcis de problemer, der nu syder og bobler i dansk idræts højeste cirkler.

DER lukkede man fuldstændig ørerne i for alle advarsler, da kronprinsen poppede op som arvtager for Kai Holm i IOC. Kandidaturet gav simpelthen ikke nogen mening.

Kronprinsen er ganske rigtigt et trækplaster og kan have stor gennemslagskraft. Men potentialet kan aldrig foldes ud, eftersom kronprinsens fornemste pligt er at være fuldstændig upolitisk. Og er der noget, den olympiske giftpøl af en komité ikke er, er det upolitisk.

Og hvad er værdien som trækplaster, hvis det, man samtidig opsnuser, aldrig når videre end Amalienborg? DIF har et meganavn siddende – de har bare ingen kontakt med ham. Hvor smart er det?

ROS FÅR kronprinsen dog også fra flere i DIF – især for at møde op til gallaarrangementer, præmieoverrækkelser osv. Som om Frederik kræver den store overtalelse til den slags.

Det kan godt være, han er en sjælden trækfugl i DIF's bestyrelse. Men lige så stensikker er han, når sporten fester, og som tilskuer på VIP-rækkerne i ind- og udland, til OL, VM i fodbold, tenniskampe osv. Han ER sportsglad og taler også gerne om vigtigheden af motion for ungdommen, når han bliver interviewet. Men det havde de ikke behøvet satse et IOC-kandidatur for at opnå.

0 kommentarer
Vis kommentarer