Annonce:
Annonce:

I hoved og røv

null

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

EKSTRA BLADETS afdækning af den massive socialhjælp til de rige er et skoleeksempel på, at politik og fornuft sjældent går arm i arm.

SOM DET afsløres i disse dage, sætter det økonomiske fordelings-cirkus nye rekorder: 3,4 mia. kr. trækkes hvert år op af den slunkne statskasse og hældes ned i foret på landets rigeste familier. Det sker i form af bl.a. børnecheck og folkepension.

BØRNECHECKEN er et kapitel helt for sig. Den blev oprindeligt indført med skattereformen i 1987, og i kølvandet på den modtager Danmarks mest velbeslåede familier nu 300 mio. kr. årligt.

EKSEMPELVIS hæver milliardæren Anders Holch Povlsen fra Bestseller-koncernen for tiden en skattefri børnecheck på årligt ca. 40.000 kr. – et beløb, der næsten matcher, hvad finansminister Bjarne Corydon (S) modtager.

Annonce:

Den såkaldte statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), scorer godt 21.000 børnekroner, og landets egentlige leder, Margrethe Vestager (R), godt 31.000. Ved siden af deres minister-lønninger på den pæne side af millionen, forstås.

MAN SKAL være ansat i Ebberød Bank for at kunne se det rimelige i, at de rigeste danskere skal have i både hoved og røv, mens pengene i forvejen fosser ud af statskassen. Og samtidig med, at f.eks. vores svageste borgere først skal strippes for alt af værdi, før de kan få hjælp.

HELDIGVIS synes flere partier i Folketinget nu indstillede på at gøre op med dette nationaløkonomiske vanvid. Dansk Folkeparti har meldt ud, at børnechecken skal indtægtsreguleres og dermed reelt afskaffes for de rigeste. De radikale og SF viser tegn på bevægelse og vil tage sagen op i forbindelse med den kommende skattereform.

I DEN socialdemokratiske betonbunker sidder toppen handlingslammet. Tidligere mente Helle Thorning, at der kunne skæres i de riges børnecheck. Nu lyder det via hendes spindoktor, at man skal være ’varsom’ med at ændre systemet.

DET MÅ SIGES at være noget nær julens mest himmelråbende udtalelse. Mens vi venter på, at sosserne skal komme til fornuft, kan vi passende citere Joachim B. Olsen (LA) for følgende om socialhjælpen til de rige: ’Det er så åndssvagt’.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: