I hoved og røv

null

EKSTRA BLADETS afdækning af den massive socialhjælp til de rige er et skoleeksempel på, at politik og fornuft sjældent går arm i arm.

SOM DET afsløres i disse dage, sætter det økonomiske fordelings-cirkus nye rekorder: 3,4 mia. kr. trækkes hvert år op af den slunkne statskasse og hældes ned i foret på landets rigeste familier. Det sker i form af bl.a. børnecheck og folkepension.

BØRNECHECKEN er et kapitel helt for sig. Den blev oprindeligt indført med skattereformen i 1987, og i kølvandet på den modtager Danmarks mest velbeslåede familier nu 300 mio. kr. årligt.

EKSEMPELVIS hæver milliardæren Anders Holch Povlsen fra Bestseller-koncernen for tiden en skattefri børnecheck på årligt ca. 40.000 kr. – et beløb, der næsten matcher, hvad finansminister Bjarne Corydon (S) modtager.

Den såkaldte statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), scorer godt 21.000 børnekroner, og landets egentlige leder, Margrethe Vestager (R), godt 31.000. Ved siden af deres minister-lønninger på den pæne side af millionen, forstås.

MAN SKAL være ansat i Ebberød Bank for at kunne se det rimelige i, at de rigeste danskere skal have i både hoved og røv, mens pengene i forvejen fosser ud af statskassen. Og samtidig med, at f.eks. vores svageste borgere først skal strippes for alt af værdi, før de kan få hjælp.

HELDIGVIS synes flere partier i Folketinget nu indstillede på at gøre op med dette nationaløkonomiske vanvid. Dansk Folkeparti har meldt ud, at børnechecken skal indtægtsreguleres og dermed reelt afskaffes for de rigeste. De radikale og SF viser tegn på bevægelse og vil tage sagen op i forbindelse med den kommende skattereform.

I DEN socialdemokratiske betonbunker sidder toppen handlingslammet. Tidligere mente Helle Thorning, at der kunne skæres i de riges børnecheck. Nu lyder det via hendes spindoktor, at man skal være ’varsom’ med at ændre systemet.

DET MÅ SIGES at være noget nær julens mest himmelråbende udtalelse. Mens vi venter på, at sosserne skal komme til fornuft, kan vi passende citere Joachim B. Olsen (LA) for følgende om socialhjælpen til de rige: ’Det er så åndssvagt’.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen