Annonce:
Annonce:

De rene hænder og gulvtæppet

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

HOS VENSTRE har man i øjeblikket meget travlt med to ting: At fortælle, at skatteskandalen omkring Helle Thornings selvangivelse ikke interesserer nogen, samt at der i øvrigt ikke er noget at komme efter.

Begge dele er lodret forkert. Selvfølgelig optager skatteskandalen almindelige vælgere, fordi den på mange måder måler temperaturen på vort politiske system, som det blev administreret under Venstre og Konservative.

SAGEN PEGER klart i retning af, at der har været forsøg på politisk pression over for den ansvarlige skattemyndighed fra fremtrædende folk i den tidligere regering. Det er i hvert fald, hvad bl.a. skattedirektør Erling Andersens redegørelse til regeringen klart peger i retning af. Og selv om han har været formand for en lokalafdeling af DSU for 30 år siden, var han altså ikke enebehandler på den sag. Så tåbelige er ingen hos Skat.

Annonce:

At sagen er en kæmpeskandale for den tidligere regering fremgår også med tydelighed af, at skattesagen lækkede til medierne. Det er både ulovligt og demokratisk dybt uanstændigt. Mon ikke vælgerne er optaget af, om de lever i en bananrepublik?

AT SAGEN er alvorlig turde også fremgå af, at der nu i Folketinget er tilslutning fra alle partier –./også Venstre – til en dommerundersøgelse. Det bliver i retslokalet, Løkke og hans skatteminister skal bevise, hvor rene hænder de har.

Indtil videre kan Løkke og Troels Lund glæde sig over, at der hos deres egne partifæller ikke er slinger i valsen. En Ritzau-undersøgelse viste forleden, at 97 pct. af 35 Venstre-lokalformænd mener, at Trolex og hans chef har rene hænder.

MEN NÅR MAN lytter til Venstre-folkenes begrundelser, klinger opbakningen mere sprød: ’Jeg tror på det, indtil det modsatte skulle være bevist. Det er jeg nødt til’, siger formanden i Thisted, Bjarne Holm.

Annonce:

Og formanden I Vejle, Leif Jacobsen: ’Ingen skal dømmes på forhånd. Det mener jeg også, når det gælder forbrydere og sådan noget –./der skal beviser på bordet, og det, der er på bordet i skattesagen nu, det er gisninger’, siger han.

Helt korrekt.

DET ER DERFOR, det er så fint, vi nu får den dommerundersøgelse, som kan fastslå, om det virkelig er sådan, at alle de rene hænder ikke fejede noget ind under gulvtæppet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: