Drop socialhjælpen til de rige

null

DANMARK er på mange måder et godt land at leve i. Og når vi bliver spurgt, er vi da også et af verdens mest tilfredse folkefærd. Hos os er der ingen, der behøver at sulte eller dø uden at få hjælp.

Men vi kunne gøre det meget, meget bedre, uden at skatter og afgifter eksploderer.

VI HAR nemlig indrettet os fuldstændig vanvittigt. Vi omfordeler pengene i en uendelighed i et stort bureaukratisk cirkus, hvor vi end ikke undersøger, om folk rent faktisk har brug for hjælp.

Derfor får millionærfamilier børnecheck, og alle, der er fyldt 65, har ret til folkepension – ligegyldigt om de har millioner stående på private opsparinger. Skattekronerne bliver altså automatisk sendt til mennesker, der sagtens selv kunne betale for deres i forvejen privilegerede liv.

EKSTRA BLADET kan i dag afsløre, at denne rundhåndethed koster os 3,4 milliarder kroner hvert eneste år. For de penge kunne man f. eks. foretage 250.000 operationer for grå stær eller halvere taksten for at bruge kollektiv trafik i byerne. Så hvorfor indføre den forhadte betalingsring? Tag dog pengene fra de rigeste i stedet.

I dagens avis fortæller vi om kendis-millionæren –prins Henriks personlige legekammerat – Christian Kjær, hvis kommune bliver ved med at minde ham om, at han skal ansøge om folkepension.

Det er jo absurd.

VI ER I EN TID med smalhals og økonomisk krise. Arbejdsløsheden stiger, skolerne forfalder, og folk placeres på hospitalsgangene i et hidtil uset omfang. Men millionærerne har vi stadig råd til at give børnecheck og folkepension.

Er det det, I kalder 'fair løsning', Villy og Helle?

I DE kommende dage sætter vi fokus på socialhjælpen til de rige. Deltag i debatten.

Fortsat god jul.