Annonce:
Annonce:

Pilrådden kultur

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

FIRE ÅR efter, at en pilrådden, politisk lækage-sag næsten var dysset helt ned, dukkede en vigtig lydfil op anonymt på Ekstra Bladets redaktion forleden.

Ingen ved, hvor den kommer fra.

Men det er det rene dynamit, og den er formentlig tilfaldet denne avis, fordi Ekstra Bladet som det første medie har taget fat på den syge spindoktor-kultur.

MAN SPØRGER umiddelbart sig selv: Hvad gemmer der sig af yderligere stinkere derude, nu hvor proppen er af, når det gælder de magtfulde og feterede rådgivere?

LYDFILEN er endnu en afklædning af en spindoktor, der misbruger hemmelige oplysninger for at promovere sin minister. På filen fortæller tv-journalisten Rasmus Tantholt til en ven, at det var spindoktor Jacob Winther, der i 2007 lækkede oplysningen til TV2 om, at Jægerkorpset nu skulle sættes ind i Irak-krigen.

Annonce:

DAVÆRENDE FORSVARSMINISTER Søren Gade (V) havde lige været på charmetur med udvalgte pressefolk til den danske mission i Irak. Herunder havde ministeren måttet søge dækning under et bord. Formålet med lækken straks efter hjemkomsten var at tegne et mere handlekraftigt billede af Gade, Winthers chef, fremgår det af Tantholts samtale.

At det så var dødsensfarligt for soldaterne, der ellers skulle arrivere i Irak i al hemmelighed, så man ret kynisk på hos de involverede.

TANTHOLTS opringning peger entydigt på Jacob Winther som kilden – en anklage, som Winther ellers regnede med, han var sluppet af med, fordi lydfilen hidtil ikke har været til rådighed for politiet.

DEN GAMLE SAG om jægersoldaterne – og den verserende skandale fra Skatteministeriet under Troels Lund Poulsen (V) – har en del til fælles i al deres gustne omgang med kildebeskyttelse og fortrolig viden. Det er nemlig rendyrket magtmisbrug i politisk øjemed; en modbydelig form for handel med fortrolige oplysninger med det formål at fremme en ministers karriere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: