Annonce:
Annonce:

Spin-spin-spin

null

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

IFØLGE en troværdigheds-undersøgelse offentliggjort for et par måneder siden har danskerne uhyre ringe tillid til de såkaldte spindoktorer – dette korps af håndplukkede rådgivere, hvis eneste formål er at få ministre til at fremstå bedst muligt over for vælgerne. Danskernes tillid til spindoktorerne er endog endnu lavere end tilliden til politikerne selv og journalister.

DET VAR i Anders Fogh Rasmussens regeringstid, at spindoktoriet for alvor blev sat i system. Tilmed i en sådan grad, at kun ganske få journalister kunne trænge igennem til VK-regeringens ministre uden først at blive krydsforhørt af en spindoktor om, hvad spørgsmålene gik ud på.

Annonce:

SOM DET fremgår af dagens avis, er S-R-SF-regeringen i gang med at ansætte endnu flere spindoktorer, hvis magt allerede under VK-regimet nåede uhyrlige proportioner. Det er stærkt bekymrende og direkte usundt for demokratiet.

SPINDOKTORERNE tjener årligt omkring en mio. kr., som af en eller anden mærkværdig grund betales af skatteyderne. De jonglerer og agerer skjult dybt inde i magtens centrum, og de står alene til ansvar over for deres politiske chef, hvis interesser de er ansat til at varetage døgnet rundt.

DISSE politiske tryllekunstnere kan få adgang til yderst sensitive oplysninger om politiske modstandere. Men hvordan og hos hvem de indhenter deres viden, er undtaget aktindsigt og kan oftest ikke spores.

EN SÅDAN konstruktion er piv-åben for misbrug. Det kræver en nærmest overmenneskelig selvbeherskelse og moral fra spindoktorernes side at undgå på et eller andet tidspunkt at træde ved siden af.

Annonce:

DET GJORDE som afsløret i Ekstra Bladet i går tidl. skatteminister Troels Lund Poulsens (V) spindoktor Peter Arnfeldt. Han tilbød sidste år avisen fortrolige oplysninger om skattesagen mod Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnock.

EKSTRA BLADET afviste at gå videre med oplysningerne.

Forleden stod det klart, at de var en del af en spin-operation, der kun kan tolkes som rendyrket magtmisbrug.Den slags dækker Ekstra Bladet ikke over. Den slags afslører Ekstra Bladet.I SAGENS natur vides det ikke, om spindoktorer i andre tilfælde har fiflet eller forsøgt at fifle med demokratiets spilleregler.Men mistanken om, at det kan ske igen, er nok: Fjern de spindoktorer fra magtens centrum.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: