Minister erklærer krig

FØLJETONEN med den stærkt kriminelle Levakovic-storfamilie synes uden ende. En familie, der suger millioner ud af det danske samfund og truer sagsbehandlere, hvis pengene ikke kommer i en lind strøm.

I GÅR KUNNE vi supplere med fortællingen om familiemedlemmet Jura på 24 år. Han har kroatisk statsborgerskab, men selv om Jura i både 2008 og 2010 har fået betingede udvisningsdomme for økonomisk kriminalitet, er han sluppet for en enkeltbillet til Kroatien. Så han kan altså fortsætte sin kriminelle virksomhed her i landet, og det har da også resulteret i to nye sigtelser for alvorlige berigelsesforbrydelser.

HELDIGVIS synes beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) nu at have fået nok. I dagens Ekstra Blad erklærer hun Levakovic-familien krig og kalder dens adfærd for ’en hån mod de mennesker, der går på arbejde hver dag og betaler skat’.

EN SÅDAN reaktion har været efterspurgt længe. Men bedre sent end aldrig.

MINISTEREN kræver handling. Ikke bare af Københavns Kommune, men også af regering og folketing. Hun opfordrer kommunerne til at melde ind, hvis der er behov for lovændringer, dispensationer eller lignende.

Det lyder alt sammen meget godt, men hjælper ikke stort, hvis kommunerne samtidig lader stå til og bevilger penge i blinde. Som det var tilfældet i København, hvor der blev lavet snesevis af fejludbetalinger og bl.a. – stik imod reglerne – udbetalt kontanthjælp til fængslede medlemmer af sigøjnerfamilien.

VI ER VANT til politikere, der springer op som løver og falder ned som lam.

Som lover en masse den ene dag for at glemme det hele den næste.

Vi tror dog, Mette Frederiksen er ærlig, når hun nu lover Levakovic-familien kamp til stregen. Men for alle tilfældes skyld vil vi nøje følge slagets gang og sikre, at hun ikke falder tilbage til den nye regerings løftebruds-politik.