Kamphunden Corydon

null

ENHVER VED, at det er rigtig svært at argumentere imod noget, man dybest set går ind for. Derfor har den tidligere regerings bulldog, Claus Hjort Frederiksen, haft en rigtig irriterende uge.

Det lyser ud af ham, at han ikke rigtig tror på det, han selv siger, når han bjæffer Venstres mantra om, at den nye regering ødsler med pengene, fordi de røde vil modvirke krisen ved at sætte gang i byggeriet af motorveje, reparere de sammensunkne skoler og andre ting, der skal få flere folk i arbejde.

DERFOR HAR den nye kamphund i Finansministeriet, Bjarne Corydon, forholdsvis let spil. I tv-diskussionerne med Claus Hjort gentager Corydon blot det enkle budskab: Vil du have flere arbejdsløse, eller vil du have flere i arbejde?

Og Claus Hjort er jo ikke idiot. Så han kan dybest set godt se, at det naturligvis er bedst at få flere i arbejde. Og mon ikke også flertallet af danskere er enige i den sag.

CORYDON TRÅDTE for alvor frem på scenen i denne uge. Han blev finansminister på afbud, fordi han kun ligner en rocker, men så vidt vides ikke omgås dem!

Men på trods af rockerfrisuren og en stemme, der lyder som røsten fra graven, udstråler Corydon tillid. Han kan godt blive et hit.

Han siger tingene, som de er, synes at have styr på tallene og lader sig ikke provokere, når Claus Hjort og de andre stynede Venstre-løver kører ud ad en tangent alene for at fremprovokere en ny vandpantomime, som dengang Ole Sohn i ophidselse væltede vandglasset i TV2 News.

MEN DANMARK har så sandelig også brug for en finansminister, der kan holde hovedet koldt. De økonomiske udsigter er rædselsfulde. Vi har brug for at få gang i beskæftigelsen og for at gøre op med ti års borgerlig fordelingspolitik.

Så bid dig fast i bordkanten, Corydon. Find din indre rocker, så du forhindrer, at de radikale forærer de rige nye skattelettelser.