Helles forræderi

DEN RØDE løber ind i Statsministeriet er sovset ind i brudte valgløfter. De, der gik til valg på at forsvare de svageste, viser sig at svigte de selv samme mennesker fra en ende af.

NYRUPS ellers så udskældte løftebrud på efterlønnen i sin tid er jo peanuts i forhold til, hvad der nu jokkes henover af falske forsikringer om ikke at pille ved efterlønnen, pensionsalderen og en beskåret dagpengeperiode. Og hvor de svageste ikke bliver nakket på den ene led, hamrer fedtskat, tobaksskat og skattereformer ned fra den anden.

LØFTERNE om at indføre millionærskat, topskat, bankskat og sløjfe den onde starthjælp er erstattet af en klamren sig til den borgerlige regerings allerede indførte politik. Intet under, at Lars Løkke smiler over hele femøren. Vi skulle vælge mellem skattelettelser eller varig velfærd, hed det før kolbøtte-showet. Nu svirrer det med planer om skattelettelser til høj og lav.

STANDARD-bemærkningen fra Thorning, hver gang hun står med inderligt blik, er ellers: Jeg vil sige det fuldstændig ærligt... og så kommer der mere øregas.

MENNESKER, f.eks. socialrådgiverne og Børnerådet, der har troet på rød bloks løfter gennem mange år, fyldes af en bitter forundring over, at man kan løbe SÅ stærkt væk fra løfterne. F.eks. om børnechecken og de lave ydelser til nye danskere.

FAGBEVÆGELSEN ligger mere eller mindre tavs og lurer i vandskorpen, selv om den jo ellers netop skulle i gang med den store rulle-tilbage-øvelse sammen med S og SF. De tager løftebruddene med knusende flegma og venter formentlig kun på grønt lys for lokumsaftalen om, at faglige kontingenter skal kunne trækkes fra i fuld skala fremover. Når dén er på plads, kan de trække vejret lettere. Bortset fra at Thornings nye forventninger om løntilbageholdenhed allerede preller helt af på Harald Børsting og co. Snart kommer det forudsigelige resultat af finansministerens kasseeftersyn. Underskuddet ventes at blive større end tidligere forventet, og herefter får de sidste valgløfter kniven under sloganet: Desværre – de borgerlige har soldet det hele op til skattelettelser.

HVEM vil købe et brugt valgløfte af rød blok? Bemærk den korte holdbarhed.

Læs meget mere i dagens avis på side 4, 5, 6, 7, 8 eller i eBladet

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere