Lummer hummer

null

TIVOLIS højt profilerede stjerne-restaurant Nimb, med internationalt anerkendte kokke og strømlinet servering, er igen havnet i søgelyset. Og heller ikke denne gang kan interessen bruges til markedsføring.

FØDEVARE-politiet var forleden på kontrol-besøg i køkkenet, og det har resulteret i en sur smiley samt en bøde på 10.000 kr. Hvorfor? Fordi restauranten opbevarede rå hummer og fersk fisk ved alt for høje temperaturer – hvilket som bekendt er en særdeles uheldig kombination, der kan resultere i alvorlig madforgiftning. Sidste gang, restaurant Nimb Bar'n'Grill i forlystelseshaven gjorde sig fortjent til omtale, var, da Robbie Williams fra det gendannede Take That slog vejen forbi i juli efter en succesfuld koncert i Parken. Robbie og hans selskab spiste skaldyr – halve hummere for at være helt præcis – og dagen efter måtte Take That aflyse gruppens anden koncert i Parken. Robbie lå bleg og jammer-syg på hotellet og brækkede sig m.m.

NU KUNNE det ikke fastslås med sikkerhed, at Robbies maveforgiftning skyldtes hummeren. Det var godt nok en nærliggende tanke, men direkte beviser kunne ikke frembringes. Det var Tivoli da heller ikke sen til at pege på. En tjener på Nimb gik dog et skridt videre og mente, at sangerens ildebefindende hang sammen med indtagelse af stoffer.

DENNE gang meddeler Tivoli, at de alt for varme rå hummere og ferske fisk er blevet destrueret, og at den sure smiley tages 'super-alvorligt'. Dog ikke mere end at smileyen ved Ekstra Bladets kontrol stik mod reglerne var placeret i hummer-højde – altså meget tæt på gulvet.

RESTAURANT Nimb er ikke ene om at forbryde sig mod de mest basale mad-regler. Den nye liste over madsvin er igen alenlang og tæller eksempelvis også det populære Jensens Bøfhus på Axeltorv i København. Her har Fødevarekontrollen langet en sur smiley ud og toppet med en bøde på 15.000 kr.

DET ER ikke bare for sjov, at fødevaremyndighederne kontrollerer, om restauranter, cafeer og supermarkeder håndterer fødevarer korrekt. Madforgiftning kan være livsfarlig. Derfor vil Ekstra Bladet fortsætte med at konfrontere synderne.

EN LUMMER hummer er ikke noget at spøge med.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere