Hvor fanden er grænsen?

VI SKRUER tiden tilbage til tirsdag 5. juli. Det var som bekendt en historisk dato. For denne dag rejste VK-regeringen og Dansk Folkeparti en frygtindgydende knytnæve mod grænseoverskridende kriminalitet. SOM BEKENDT var den øgede grænsekontrol til flere hundrede millioner kroner den pris, som Pia og co. forlangte for at bedrage deres vælgere og støtte regeringens massakre på efterlønnen. Nu skulle det pludselig handle om at bekæmpe horder af østeuropæiske hjemmerøvere, våben- og narkosmuglere, illegale indvandrere og andet utøj.DEBUTEN blev ikke den forventede succes. Ekstra Bladet lod to somaliere teste grænsekontrollen, og de kunne uhindret krydse den dansk-tyske grænse. Ikke en, men fem gange uden at møde skyggen af hverken en grænseofficer eller en knytnæve.

Måske hang det sammen med, at regeringen ikke havde informeret toldere og betjente om den historiske beslutning. Måske hang det sammen med, at det var gråvejr og lettere diset.DANSK Folkeparti reagerede ret frøken-fornærmet på testen og hylede op om 'indkøringsfase' m.m. Og den slags argumenter kan man godt have en vis forståelse for – især hvis man er grænseoverskridende forbryder.

HER GODT to måneder senere har Ekstra Bladet på ny testet grænsekontrollen. Da myndighederne sidste gang havde ret svært ved at spotte somaliere, valgte vi i stedet at bede to tamiler iført store kufferter om at krydse grænsen i det sønderjyske. Resultatet kan læses inde i avisen, men det kan røbes her, at Dansk Folkeparti stadig ikke er glad.

BESLUTNINGEN om øget grænsekontrol er en politisk farce og et skole-eksempel på, hvor galt det går, når grænseløs populisme får lov til at regere. Ét er, at Danmark er blevet håbløst til grin i EU – det kan vi godt leve med. Noget andet er, at ingen med forstand på bekæmpelse af kriminalitet tror på, at flere toldere og et par ekstra skure kan stoppe internationale forbrydere.

EKSPERTERNE ved nemlig, at der er en grænse for, hvor dumme de er – altså forbryderne.