Den naive statsminister-kandidat

null

Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

JEG FATTER DET IKKE. Hvorfor gjorde Helle Thorning-Schmidt ikke rent bord, da Skat sidste sommer frikendte hende og manden i skattesagen? Hvorfor lod hun 'bomben' ligge i skuffen klar til at blive sprængt af hendes modstandere, når det kunne skade hende mest muligt lige før et valg? Nu ved vi, at Helles overstregninger bl.a. skjulte hendes egen del af sagen. En i den store sammenhæng ganske lille sag – brugen af mandens personfradrag minder mest af alt om en sjuskefejl. Og som Ekstra Bladet afslørede lørdag var det tilsyneladende mindst lige så meget Skats skyld, at fejlen ikke blev rettet.

HVORFOR MÅTTE vi ikke se det sidste sommer? Det virker helt absurd i dag, medmindre der står andet i de ni overstregede sider, som er langt værre. Og alene denne mistanke er nedbrydende for Thornings troværdighed.

HVORFOR LÆGGER Helle ikke bare papirerne frem og viser os, at der, som hun selv har gentaget i en uendelighed, 'ikke er noget at komme efter.' Men Helle Thorning er fanget i sit eget net, fordi hun allerede sidste sommer kaldte papirerne 'private.'

MEN DET nytter ikke stædigt at holde fast i det 'private'. Hun vil gerne være statsminister og derfor er ALT hvad hun foretager sig principielt offentligt lige nu – og da specielt hendes skatteforhold. Det handler nemlig ikke om, hvad hun har betalt eller ikke betalt i skat, men om hendes troværdighed: Taler hun sandt eller lyver hun?

VÆRST AF alt er det, at forløbet i denne uge efterlader et indtryk af en dybt naiv statsministerkandidat med elendige rådgivere. Jeg ved godt, at alle regler om privatlivets fred er brudt, og at det burde være umuligt for en avis at skaffe Helle Thornings private selvangivelse. Men i en valgkamp, hvor den siddende regering er presset, skal man være mere end naiv, hvis man tror, de bare lader 'bomben' ligge uberørt i skuffen. Regeringen har behændigt meldt sagen til politiet. Det forsinker opklaringen, og renser regeringen udadtil. Lanceringen er genial, veltilrettelagt og et bevis på, at det kun er i Helle Thorning-Schmidts egen lejr, der stadig findes naive amatører.

DET NYTTER IKKE stædigt at holde fast i det 'private.'

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind