Jordbær med fløde -   og lort

null

UNDSKYLD. Det her er ikke ret lækkert, og denne leder vil næppe gøre noget godt for din appetit.

Vi beklager på forhånd.

DE FLESTE af os nyder danske jordbær i store mængder i denne tid. Jordbær med fløde og knasende sukker er smagen af sommer.

Men køber du bær, der er dyrket af jordbæravler Jeppe Pedersen i Osted på Sjælland, risikerer du at få yderligere en ingrediens – menneskelort.

Ekstra Bladet afslører i dag, at Jeppe Pedersen kun stiller et enkelt uhumsk toilet til rådighed for de flere hundrede østeuropæiske daglejere, som han har hyret til at plukke sine bær. Det er naturligvis helt utilstrækkeligt, så de fleste plukkere forretter deres nødtørft i skoven ved jordbærmarkerne.

DEREFTER genoptager de ufortrødent arbejdet med at plukke bær. Håndvask har der naturligvis ikke været tale om.

Bærrene med tilbehør kan ende hos dig. I hvert fald hvis du bor på Sjælland.

Jeppe Pedersen producerer ikke mindre 500.000 kilo jordbær om året, og han leverer blandt andet til Irma, SuperBrugsen og SuperBest.

ULÆKKERT er det, og man kan undre sig over, at Jeppe Pedersen slet ikke har lært noget af den seneste tids fødevareskandale. Mange mennesker har mistet livet, og flere tusinde har været alvorligt syge netop på grund af tarmbakterier.

Men Jeppe Pedersen sælger glad videre –  der er jo penge i lortet.

COOPS reaktion er bemærkelsesværdig. Informationsdirektør Jens Juul Nielsen forklarer, at man ikke vil fjerne ’Jeppes Jordbær’. Samtidig bedyrer han, at han ikke selv kunne drømme om at spise dem.

Bærrene er gode nok til Irma og SuperBrugsens kunder, men ikke til Jens Juul Nielsen.

Vi siger velbekomme.