Kræv Storkorset tilbage fra Bahrain

ET GAMMELT mundheld lyder, at moral er godt, men dobbeltmoral er dobbelt så godt!

I Bahrain sidder en dansk statsborger nu fængslet på livstid, fordi han demonstrerede for ytringsfrihed og demokrati. Udenrigsministeren har protesteret, men det lyder noget hult, fordi dDronning Margrethe så sent som i februar roste landets brutale diktator og selvudnævnte konge for at ’forstå sit folk’, og samtidig overrakte hun ham Storkorset af Dannebrog.

Hvorfor stoppede ingen Margrethe, før hun blamerede Danmarks omdømme?

MÅSKE ER forklaringen helt banal: Dronningen ville selv gerne til Bahrain! Alle ved, hun er meget arkæologi-interesseret, og i netop Bahrain har Danmark gravet i sandet siden 1952 – naturligvis med alt betalt af Bahrain.

Denne tese understøttes af direktør Jan Skamby fra Moesgaard Museum, der i Politiken – i et håbløst forsøg på at forsvare hendes majestæt – siger: ’I mange år har vi talt med dronningen om, at hun burde se, hvad vi har lavet, og det har intet med politik at gøre’, hvorefter Jan Skamby plaprer videre, at når Ddronningen nu var i Bahrain, var det ’høfligt’ at give kongen en æresmedalje, og at man i øvrigt ikke nogensinde ’kunne drømme om at blande sig i landets styreform’.

HERRE JEMINI! Umiddelbart lyder det bare dybt naivt, men bag tankegangen ligger, at det rager os en papand, om de har demokrati i Bahrain, bare vi kan få lov til at grave i sandet. Vi er også ligeglade med, om demokratiforkæmperne bliver torteret og sendt i fængsel på livstid. Det er vigtigere for os, at vi er på god fod med landets brutale diktator, så Ddronningen kan se, hvor vi har fundet potteskår.

DET ER NEMT at bebrejde Ddronningen – men også for nemt. Alle ved, hun lever i fortiden,, i en funktion, som er lige så støvet og utidssvarende, som det, arkæologerne fra Moesgaard leder efter i Bahrain.

REGERINGEN lovede torsdag Folketinget at holde bedre øje med, hvem, Margrethe giver medaljer. Men hvorfor siger Lars Løkke Rasmussen ikke bare undskyld? Det ville være et signal, der var til at forstå for de tapre demokratiforkæmpere i Mellemøsten. Og så bør vi naturligvis kræve medaljen tilbage. Alt andet er det rene hykleri og understøtter kun, at den største idiot ikke er manden, medaljen hænger på, men de, der tillod, at han fik den.

0 kommentarer
Vis kommentarer