Børn betaler prisen

RIGSHOSPITALETS afdeling 5054 er stedet, hvor børn med kræft behandles. Ekstra Bladet fortæller i dag, at afdelingen ofte er både overfyldt og underbemandet.

Konsekvensen er, at den livsvigtige kemobehandling af de syge børn nogle gange må udskydes i dagevis. Bliver barnet i ventetiden ramt af en infektion, kan det være nødvendigt for lægerne at udsætte behandlingen i endnu længere tid.

DE FLESTE kan nok sætte sig ind i, hvor voldsom en psykisk belastning sådan en oplevelse må være for både forældre og den lille patient.

Men selv når der er tid til kemobehandling, er afdeling 5054 præget af overbelastning:

Personalet glemmer at give børnene id-armbånd på, så der er risiko for, at barnet får forkert medicin. I mindst et tilfælde er der sket en forveksling, så en pige fik medicin, der var tiltænkt en anden patient. Lykkeligvis skulle de to syge børn have den samme behandling.

LÆGERNE giver nogle gange forældre forkerte oplysninger om deres barns lidelse, fordi de ikke har tid til at læse journalen grundigt.

Stuegang aflyses pludselig.

Et barn måtte i flere timer ligge med beskidt ble, før personalet fik tid til at skifte det.

Og meget mere.

FORÆLDRENE med de syge børn er både kede af det, bange og vrede. Men fælles for dem er, at de ikke bebrejder personalet noget. Som en mor formulerer det:

’De stakkels sygeplejersker løber simpelt hen så hurtigt, og de gør en kæmpe forskel.’

Når det ikke er personalet på gulvet, der er problemet, så må der jo være fejl længere oppe. Desværre har de ansvarlige i Region Hovedstaden en bemærkelsesværdig mangel på lyst til at udtale sig om emnet.

De kan ikke blive ved med at stikke hovedet i busken. Den nuværende situation er ikke til at leve med. Men der er risiko for, at nogle børn må dø med den.

0 kommentarer
Vis kommentarer