Prisen for et liv

null

HVORDAN gør man prisen for flere år i helvede op? Hvor stort et beløb er børn berettiget til, når de har været udsat for ubeskrivelige lidelser?

Hvad skal de skyldige betale i erstatning til de sagesløse ofre, der har fået smertelige ar på sjælen, som måske aldrig forvindes?

DE SPØRGSMÅL har retten i Hjørring taget stilling til i Brønderslev-sagen, og svaret er nok overraskende for en del.

Åbenbart sætter det danske retssystem prisen på en barndom meget lavt.

Michelle, som i dag er 22, blev gennem tre et halvt år voldtaget, ydmyget, krænket og mishandlet af sin far.


HUN FÅR 150.000 kroner. Hendes 16-årige halv-lillesøster har blandt andet været udsat for seksuelt overgreb. Hun får 130.000 kroner.

Fem af børnene, der har været udsat for vanrøgt og mishandling, får hver 45.000 kroner, mens to børn på henholdsvis seks og fire år tilkendes 15.000 hver.

BØRNENES lidelser er nok hinsides de fleste menneskers fatteevne, og de beløb, som de har fået i erstatning, kan være svære at forholde sig til, men vi kan da sætte dem i en sammenhæng:

Hver af advokaterne i sagen tjente mere på én af de mange retsdage i sagen, end de mindste børn fik i erstatning for et liv, der er kæntret fra starten   ...

Flere politikere har udtrykt forbløffelse over de lave takster, så der nu tegner sig et flertal for at øge erstatningen i lignende sager. Og det er godt.

Ingen penge kan købe en lykkelig eller normal barndom.

Men penge kan måske gøre det muligt for de aldeles uskyldige ofre i Brønderslev-sagen at få hjælp til at komme videre og skabe deres eget liv.

HVORDAN gør man prisen for flere år i helvede op?

Vi ved det ikke, men vi ved, at 150.000 kroner er alt, alt for lidt.

0 kommentarer
Vis kommentarer