Tæskeholdet slår til

EN PRÆST havde i margenen til sin prædiken noteret:

’Her er argumentationen lidt svag. Hæv stemmen.’

Den præst har en del politikere taget ved lære af.

Integrationsminister Søren Pind (V), for eksempel. EU-professor Marlene Wind påpegede, at VKO’s planer om grænsekontrol er i strid med Schengen-aftalen. En banal kendsgerning, som enhver kan overtyde sig om ved at læse aftalen.

Men Marlene Wind krydrede sin analyse med nogle karakteristikker af tankegangen bag planerne, og så for Søren Pind i flint og svinede ad flere omgange professoren til.

DANSK FOLKEPARTIS Pia Kjærsgaard gør det samme – og går et skridt videre.

Hun mener, at Københavns Universitet nok bør overveje, om Marlene Wind overhovedet har ret til at være ansat på universitetet.

Og Pia Kjærsgaards partifælle, EU-parlamentarikeren Morten Messerschmidt topper ved at skrive et åbent brev til rektor Ralf Hemmingsen.

HENSIGTEN med hyleriet er både åbenbar og forstemmende:

Når man ikke kan argumentere mod substansen i sagen, kan man da forsøge at lede opmærksomheden et andet sted hen.

Og hvis man i samme hug er i stand til at skræmme og intimidere offentligt ansatte fra at komme med deres ubelejlige indsigt og deres ubehagelige synspunkter, så er det jo endnu bedre.

MARLENE WIND holder nu en pause fra at ytre sig i offentligheden, og det er på én gang trist og uforståeligt. Når man bruger udtryk som ’indre svinehund’, ’valgflæsk’ med mere, så må man forvente modsigelse.

HELDIGVIS ER de fleste eksperter ikke så nemme at skræmme. Ekstra Bladet refererer i dag en undersøgelse foretaget af Ugebrevet A4, som viser, at 54 ud af 71 forskere fortsat vil udtale sig. Kun fem ændrer adfærd på grund af Venstres og Dansk Folkepartis tæskehold.

Tak for det.

0 kommentarer
Vis kommentarer