Bilagsstorm fra Bornholm

LANDETS FØRENDE politikere, kommentatorer, lobbyister og spindoktorer er nu på vej hjem efter en herlig lejrskole på Bornholm. Utallige gange har de via TV2 News og TV Avisen sendt postkort til nationen.

Det er skønt at komme væk, få frisk luft og være sammen med sine klassekammerater på en anden måde.

MEN SELV OM folketingsklassen er rykket udendørs og har forsøgt at bytte rollerne lidt rundt ved f.eks. at lade politikere interviewe et par redaktører, så var alt, som det plejede.

Politikerne talte, spindoktorerne udlagde teksten for kommentatorerne, og kommentatorerne fyldte pauserne på TV2 News. Tag f.eks. Søren Pinds ’interview’ med DR’s nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup.

Søren Pind talte stort set uafbrudt. Haagerup lyttede småmopset på ordstrømmen og var henvist til korte svar i ministerens få talepauser.

OG HU HEJ, hvor politikerne mødte folket! Til stede var politikerne og deres hangarounds – tilsat lokale pensionister og skolebørn, der havde fået fri, fordi deres skole var indrettet til pressecenter.

Folk med job kunne af gode grunde ikke deltage. De var på arbejde, når landets førende politikere om eftermiddagen talte til folket.

Den lukkede fest skabte dog stor glæde blandt de bornholmske autografjægere. De fik alle de kendte i bogen – altså tv-personlighederne Henrik Qvortrup og Kim Bildsøe, mens finansministeren og hans svenske kollega, ifølge Politikens udsendte, gik ubemærket rundt.

NU GIDER JEG jo ikke lyde mavesur. Kom der bare én god ide ud af arrangementet, så er det vel o.k. at prøve igen. Men må jeg foreslå en nyskabelse: Hvad med at planlægge ’folkemødet’, så folket har en reel mulighed for at deltage?

Nu er den politiske elite hjemme i hovedstaden igen, og i morgen vil en sand bilagsstorm fra Østersøen flyve ind over ministerier, interesseorganisationer og redaktioner.

Kroophold, fadbamser og grillpølser med kartoffelsalat. Intet er for småt til, at det ikke skal betales af andre.

For fælles for den politiske (over)klasse er, at de naturligvis ikke selv betaler, når de tager på lejrskole.

0 kommentarer
Vis kommentarer