Hemmelighedskræmmeri

INGEN KAN efterhånden være i tvivl om, at valgkampen er i fuld gang. Bare lyt til f.eks. Venstres tæskehold, der hamrer løs på rød blok, så Helle T., Villy og co. sidder tilbage helt blå i hovederne.

DET ENESTE, som officielt holdes hemmeligt, er, hvilken dag vi skal ind bag forhænget til stemmeboksene og sætte kryds. Dén dato holder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og hans hær af fortrolige strateger og allierede tæt ind til kroppen.

MEN I kulisserne foregår alt andet end artige ting, som helst ikke skal se dagens lys. Handlinger, der ikke forbindes med en almindelig, dansk valgkamp, men snarere med f.eks. USA, hvor partierne bruger kolossale summer på vælger-analyser – og på at grave belastende materiale frem om politiske modstandere.

I DAGENS avis berettes, hvordan Dansk Metal betaler for såkaldte fokusgrupper, som udspørges om den aktuelle politik og topkandidaterne. Hele ideen er at skræddersy politiske budskaber og kapre vælgere. Hvad fokusgrupperne ikke får at vide er, at analyserne sendes direkte videre til Socialdemokraterne – og at det er partiet, der har bestilt fokusgrupperne.

HVORFOR dette hemmelighedskræmmeri? Et nærliggende svar er, at Dansk Metal både udadtil og internt ikke ønsker at skilte mere end absolut nødvendigt med støtten til Helle T.

FORLEDEN kunne Ekstra Bladet afsløre, hvordan fagforbundet 3F har brugt medlemmernes kontingent-kroner på at grave smuds frem om regeringens ministre. Men det måtte for alt i verden ikke afsløres. Derfor betalte 3F stråmænd til at udføre arbejdet.

IGEN: HVORFOR dette hemmelighedskræmmeri? Hvorfor ikke spille med åbne kort? Givetvis fordi toppen ved, at mange medlemmer vil være imod smuds-arbejdet. Og fordi det vil afsløre hykleriet i Socialdemokraternes klagesang, at VK alene satser på en beskidt og person-hetzende valgkamp.

0 kommentarer
Vis kommentarer