Plat FOA-formand

EN ÆLDRE kvinde mister jævnligt kontanter i sit hjem. Et skjult videokamera afslører, at det er hjemmehjælperen, der åbner kvindens håndtaske og rager til sig fra tegnebogen – dog uden at tømme den helt.

EN UALMINDELIGT frastødende forbrydelse af mange grunde: Dels er det bunden at bestjæle et ældre, værgeløst menneske, man får penge for at komme og hjælpe. Ud over det hårrejsende tillidsbrud er det ekstra infamt kun at tage nogle af pengene for dermed kaste et slør over sit gentagne tyveri. Det skal naturligvis få de pårørende til at tro, at det bare er den gamles hukommelse, der står i tåger.

REAKTIONEN fra hjemmehjælpernes fagforeningsformand på dette svineri er også en sær menneskeforagt: Dennis Kristensens umiddelbare ærinde var, at det var 'selvtægt', at kvindens familie overhovedet havde opsat kameraet. Og så himlede han i øvrigt op om, at dét er forbudt, og om hvilket helvede det er ikke at kunne arbejde uden at blive videoovervåget...

MAN TROR, det er løgn. Det minder om historien med de to sociologer: De går forbi en blødende, gennembanket mand, der ligger i rendestenen. De kigger på hinanden og siger: Den mand, der gjorde dette, har brug for vores hjælp! Og går videre.

DENNIS Kristensen har helt misforstået sin ansvarsfulde post her som fagforeningsformand og til dels talsmand for hjemmehjælperne, når deres ve og vel fuldstændig overskygger, at her er et problem. Ældre mennesker har fået en gemen behandling. I stedet slår han plat på, at hjemmehjælperne er et jaget, dårligt betalt folkefærd. Det er dem, vi skal have ondt af og beskytte i denne sag, får man indtryk af.

OVERVÅGNINGEN er i øvrigt ikke ulovlig. Og kameraet var opsat med politiets fulde billigelse. Selvfølgelig skal man ikke mistænkeliggøre en masse hjemmehjælpere, der er ærlige og arbejdsomme. Men der er også undtagelser, hvad masser af sager viser. Det er glimrende, at en familie viser vejen til at få afklaret en mistanke. Dennis Kristensens fejlskud hjælper i hvert fald ikke de gamle.

0 kommentarer
Vis kommentarer