Tøgers forsinkede benspark

null

POLITIKENS afdøde chefredaktør Tøger Seidenfaden får sparket en del mennesker godt og grundigt over skinnebenene i den meget omtalte samtalebog, der er på trapperne. Spørgsmålet er hvorfor og hvorfor først nu?!

BESKYLDNINGERNE mod f.eks. Per Stig Møller om at være smålig og selvoptaget klinger ufrivilligt morsomt, når Seidenfaden så sent i sit liv åbner for galden og sine hemmelige triumfer. Per Stig Møller er ikke det eneste kæmpe-ego i denne sammenhæng. Man får indtryk af en forfængelig fortæller, der nærmest vil sole sig i sit eftermæle på forhånd.!

ALT SAMMEN underholdende og flabet i de Politiken-kredse, der nu gysende og forventningsfuldt venter på at kunne læse det hele bogen. Kredse, hvor Per Stig Møller også på lange stræk hører hjemme. Han synes formentlig ikke, det er rart. Ligesom ombudsmanden heller ikke forleden opsendte et lydløst ’tak, Tøger!’, da det kom frem, at Hans Gammeltoft-Hansen var hemmelig storleverandør til afsløringerne af Tamil-sagens afhøringer i sin tid. Gammeltoft er plettet for livstid nu.!

DE ANGREBNE kan ikke give igen. Det virker usportsligt. Måske er det ikke (gennem)tænkt sådan, men det virker lovlig udspekuleret. Genmæle vil uvægerligt få de angrebne til at stå i et endnu dårligere lys, hvis de sværter en død mand til. Ja, nærmest en helgen i det politikenske univers.!

DEN STATUS får sig altså en masse ridser i lakken. Og en del virker pudsigt og forældet, fordi det først nu skal ud ved slutningen af den markante debattørs liv. Unge læsere falder ikke i svime over, at Tøger engang fik tilbudt en ministerpost af Mimi Jakobsen.!

ANGREBENE for håndteringen i Stats- og Udenrigsministeriet af Muhammed-krisen bliver også nærmest pikante set i lyset af, at vi nu ved, det var Bo Lidegaard, Tøgers efterfølger på Politiken, der tilskyndede Fogh til ikke at tage imod de muslimske ambassadører. En beslutning, Tøger til det sidste ålede Stig Møller og Fogh for.!

0 kommentarer
Vis kommentarer