Røsten fra graven

AFDØDE Tøger Seidenfaden, Politikens tidligere chefredaktør, sparker stolen væk under en af sine tidligere gode kilder i en ny samtalebog. Her afslører Seidenfaden, at det var Folketingets Ombudsmand, Hans Gammeltoft Hansen, der var den hemmelige kilde i sin tid til afsløringer fra Tamilsagen. De blev trykt i Weekendavisen, hvor Tøger dengang var chefredaktør.!

OPLYSNINGEN flænger ned som et lyn og tænder et drama i flere akter. Med en død mand til at levere en del af replikkerne! En bizar situation, og en røst fra graven, der burde have holdt kaje. Seidenfadens brud på kildebeskyttelsen er helt uanstændig.!

FORKLARINGEN på, at Tøger føler sig hævet over journalistikkens helligste bud, er en forfængelig gang øregas og helt uden for skiven for, hvad det drejer sig om.!

OGSÅ for manden, der burde være renere end sne, og som altid har opført sig, som om han nød at være det: Gammeltoft Hansen selv, er den helt gal. For den hvidhårede dr.jur. er Tøgers posthume afsløring det rene dynamit. Gammeltoft er en plettet mand nu. Hans bebudede retræte om et halvt år skulle have været værdig afslutning på den ellers så ærekære og belærende embedsmands karriere. Det kan han godt glemme alt om.

FORTSÆTTER han, som om intet er hændt, får det fornemme embede et hak x i troværdigheden. Embedsmænds fortrolige oplysninger til pressen er naturligvis vigtigt og godt for journalister, der graver til bunds i sagerne. Men lige præcis Folketingets Ombudsmand er en helt speciel platform, hvor kravet er 100 pct. neutralitet. Og hvad har ombudsmanden ellers forsøgt at påvirke ved at være hemmelig kilde?x

FOLKETINGET vil ikke fyre ham. Dels går han alligevel om et halvt år –.dels har han i denne sag lækket andenhåndsoplysninger.

0 kommentarer
Vis kommentarer