Det rene pjank

FARCEN om flere toldbetjente ved de danske grænser viser en fatal arrogance i begge lejre.

ELITEN jamrer over de snæversynede småfascister, der ikke formår at se EU’s storhed – den store fredsskabende union, hvor gode venner frit handler og færdes over grænser. Den kerer sig mere om Danmarks ry, end om at komme med konstruktive løsninger. I EU er det blasfemisk overhovedet at betvivle status quo.

BEFOLKNINGEN får i stedet en arrogant svada, hvis den ytrer bekymring og harme over at blive udplyndret af østeuropæiske bander. Mens Vestager og Uffe Ellemann svæver rundt i EU-lyksalighed, forsvinder folks sølvtøj, fladskærm og den gamle Toyota Corolla i carporten. Bagateller i det store billede, men surt nok for dem, det går ud over. Hvis der overhovedet bliver lagt mærke til fnidderet, er det for at forsvare romaer, der bliver udvist på tvivlsomt grundlag.

SLAGSMÅLET i går i Folketinget var mere i samme boldgade: Grænseaftalen er i sig selv et tegn på afmagt over for de problemer, som de åbne grænser i Schengen-aftalen giver. Tolderne kommer kun som del af en studehandel mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Men det virker ikke, som om Claus Hjort har ofret en tanke på andet end prisen, og den var beskeden. Siden har DF fået lov at oversælge aftalen. Efterhånden fremstår det, som om Danmark frabeder sig enhver kontakt med omverdenen. Folk, der ønsker at krydse grænsen, må hellere afsætte et døgns tid, mens vi overvejer, om vi gider have dem rendende.

KRITIKERNE har formentlig ret i, at de ekstra toldere mere er symbolpolitik. Men i stedet for at finde ud af, hvad man så kan stille op, går tiden med at blande akutsygehuse og alt muligt ind i det rene pjank på Christiansborg. Socialdemokraterne sprang i målet i går, fordi de hellere vil bruge penge på varme hænder end beton, siger de. Skal tolderne helst opholde sig i en gammel campingvogn, eller hvad har de egentlig forestillet sig?

REGERINGEN står i selvforskyldt møg til halsen, fordi den har sjusket, og vi kommer ikke ud af stedet.

0 kommentarer
Vis kommentarer