Sporskifte

DET BLIVER ikke nemt at skrive, men med en meget dyb indånding lader det sig gøre:

Ekstra Bladet vil gerne rose DSB!

AAARGH, det var ikke rart.

MEN RET SKAL være ret: Den forvirrede statsvirksomhed har endelig foretaget sig noget fornuftigt. DSB har nemlig besluttet at ændre sin gakkede bøde-politik - eller kontrolafgifts-politik som det af ubegribelige årsager stadig hedder.

DE HÅRDT PRØVEDE passagerer i regional- og fjerntog vil ikke længere møde bryske og følelseskolde togkontrollører, der med uniformeret arrogance og nidkærhed langer bøder (undskyld, kontrolafgifter) på 750 kr. ud til formastelige uden nystrøget og pletfri billet.

TRO NU IKKE, at det betyder, at det bliver gratis at køre med tog. Nej. Men passagerer, der af en eller anden grund har koks med billetten, slipper fremover med at betale prisen for en billet plus et gebyr på 100 kr. Og passagererne skal ikke betale på stedet, men får et indbetalingskort med i lommen.

'KUNDERNE SKAL opleve en god service, også når de er kommet i en situation, hvor de ikke har den rigtige billet', lyder forklaringen fra Susanne Mørch Koch. Hun har titel af underdirektør i noget, der hedder DSB Onboard Service.

DSB'S SPORSKIFTE kommer efter en stribe groteske sager, som Ekstra Bladets reporter Sophie Bremer har afsløret de seneste ni måneder. F.eks. 12-årige Julie, der blev spærret inde i personalekupeen, fordi hun ikke kunne finde sin billet. F.eks. det ældre ægtepar, der blev knaldet for at stå på toget tre minutter for tidligt. F.eks. den unge mand, der uretmæssigt blev anklaget for at have forfalsket sin månedskort og slæbt væk af politiet. F.eks. passagererne i en særbus, der hver og en fik en bøde, fordi billetmaskinen var ude af drift. Ak, listen er lang som køen til et juletog.

DET BLIVER spændende, om DSB vil være i stand til at overholde sin nye køreplan med 'god service'. Ekstra Bladet vil nøje følge med, og aflysninger vil ikke blive accepteret.

0 kommentarer
Vis kommentarer