Helles leasing-fidus

HELLE THORNING er glad for sin Polo, for det er en rigtig miljøvenlig, lille bil. Og skal man være statsminister i Danmark, er det en god ide at skilte med sin miljøbevidsthed og foregå med et godt eksempel.

Men der er lige den hage ved S-formandens foretrukne transportmiddel, at den er resultat af en skattefidus.

HUN HAR nemlig leaset Poloen gennem en autoforhandler i Glostrup, der via en tysk mellemmand har kunnet tilbyde rabat: 19 procent i moms mod de 25, de fleste danskere betaler, når de leaser en bil. Besparelsen for Helle Thorning er 163 kr. om måneden – eller knap 2000 kr. om året.


HANDELEN er fuldt lovlig, men samfundsmæssigt forkastelig. Så derfor har et flertal i Folketinget med Socialdemokraterne som drivkraft besluttet at stoppe fidusen fra 1. januar 2013. Med andre ord: Helle Thorning udnytter en ordning, som hun og hendes parti finder så skadelig, at de fjerner den.


NICK HÆKKERUP, Socialdemokraternes skatteordfører, har kaldt de personer, som udnytter den tyske moms-fidus, for samfundsnassere. Men Helle hører bestemt ikke til i den kategori, bedyrer han i dag. For hun var ifølge Hækkerup slet ikke bevidst om det – selv om det klart fremgår af kontrakten, at momsen er sat til 19 procent!


MAN kunne nu forledes til at tro, at Helle Thorning efter afsløringen ville styrte hende til autoforhandleren i Glostrup for at få kontrakten ændret. Men nej. For jeg følger jo bare reglerne, som hun siger.

DET ER vigtigt for vælgerne at vide, at S-bossen ikke undslår sig for at tale med to tunger – som det også skete, da hun tordnede mod privatskoler for efterfølgende at sende sin egen datter i en sådan. Den viden kan jo omsættes til praktisk handling, når vi engang efter sommerferien får adgang til valglokalerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer