Annonce:
Annonce:

Betændt dække over farlige lykkepiller

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER
Annonce:

EFTER at alle alarmlamper blinkede for lykkepiller til gravide, fortsatte de danske praktiserende læger trøstigt med at skrive recepter ud til vordende mødre i over et år.

LÆGERNE anede nemlig ikke, at anbefalingerne om, at lykkepillerne ’kan gives til gravide’, ikke længere holdt stik. Flere nyfødte døde derfor eller kom til verden med misdannelser. Hvor mange ved man ikke endnu.

ÅRSAGEN til den fatale træghed i systemet ligger ikke mindst i hænderne på de medicin-eksperter, der skal sørge for, at ny, vital viden om bivirkninger bliver omgående tilgængelig. Det sker på det digitale opslagsværk promedicin.dk. En ’bibel’ for danske læger og sygeplejersker.

DE SELV samme eksperter, som er ansvarlige for information om lykkepiller til landets læger, er desværre selv sovset ind i givtige forbindelser med pillefirmaerne. Man fristes til at sige: Åh nej – ikke igen!

EN GIFTIG sammenrodning af interesser, som omgående burde standses. Det er utilgiveligt, at der skulle gå et år, fra de første advarsler kom, til de nåede frem til de praktiserende læger. De almindelige læger er af gode grunde vrede over, de måske har sendt spædbørn i døden med deres recepter til mødrene.

TILLIDEN til, at medicinalbranchen selv kan stå for de nødvendige oplysninger om medicin-præparater til læger og sygeplejersker har fået et grundskud. Lægerne må presse på for at få et mere troværdigt arbejdsredskab.

GRAVIDE bliver samtidig bombarderet – ja, nærmest mobbet – med alle de ting, de ikke må: ryge, drikke, bruge særlige cremer osv., af sundhedsmyndighederne. Men samtidig sidder Lægemiddelstyrelsen og snorksover over noget langt alvorligere. Når styrelsen udsteder henstillinger om vigtige advarsler mod lykkepiller til mødrene, når de ikke frem. Styrelsen er til grin og må kunne mere end bare give små vink uden at kontrollere, om de bliver fulgt op af medicingiganterne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: