Kommissær Sass

MINDELSER fra Sovjet-tiden kriblede op og ned ad rygraden på mange, da Henrik Sass Larsen, Socialdemokraternes nr. 2, i går lancerede et ønske om at skære i mediestøtten. Begrundelsen var, at aviser som Berlingske, Børsen og Jyllands-Posten er ensidigt borgerlige og ikke lader andre komme til orde.

FORSLAGET fyldte hele forsiden på dagbladet Information under overskriften ’S-profil blæser til kulturkamp mod borgerlige medier’. Inde i avisen uddybede Sass og flere andre tanken og irritationen over det, de ser som et stort demokratisk problem.

TANKEN om, at en eventuel kommende rød regering skal sidde og sortere i, hvilke medier der skal nyde godt af momsfritagelse, fik stort set alle partier på kogepunktet. Også blandt SF og hos Enhedslisten. Helle Thorning var dog tavs. ’Tal med Sass!’, var hendes eneste kommentar. Her var svaret – eller hvad man skal kalde det – at forslaget bare var en joke. Sass kunne da godt tænke sig en helt ændret mediestøtte, der ikke kom aviser til gode, som kritiserer statsstøtte. Men udtalelserne til Information var helt fejlfortolket: Sass forsøgte bare at være morsom og havde haft et blink i øjet. Blinket var åbenbart også prellet af på Information.

RETRÆTEN var tynd. Alt tydede på, at det kom bag på Sass Larsen, hvad han havde rodet sig ud i på grund af en vrede over mange måneders kritisk journalistik. Her har Socialdemokraterne og SF ganske rigtigt ikke sagt så meget, men de er da ellers blevet stærkt opfordret af samtlige medier til at lægge deres planer frem. I forvejen har Socialdemokraterne luftet planer om at udrense i embedsværket, som de mener er politiserende, og blandt de borgerlige forskere. På den baggrund var det endnu sværere at fange Sass Larsens blændende humor.

EN SVIPSER som også prægede Sass Larsens egne partikammerater. F.eks. pludrede 3F-formanden, Poul Erik Skov Christensen, løs om de gode takter i Sass Larsens tanker. Skov Christensen fatter åbenbart heller ikke Sass Larsens humor.

0 kommentarer
Vis kommentarer