Uden stedsans

UNDERVISNINGEN i den danske folkeskole er elendig. En del elever forlader således skolen uden at have den mindste anelse om, hvordan Danmarkskortet ser ud.

Tag nu forhenværende SF-borgmester i København Bo Asmus Kjeldgaard. Han troede, at han boede i København, skønt han i virkeligheden opholdt sig i Frederiksberg Kommune.

EN PERLERÆKKE af andre politikere har ligeledes vist sig aldeles blottet for stedsans.

Nuværende udenrigsminister Lene Espersen (K) havde i næsten et år en idé om, at hun boede i Hirtshals, selv om hun faktisk havde bopæl i København. En forveksling, som egentlig er svær at forstå.

Henriette Kjær (K) mente i en periode, at hun boede i Aarhus, skønt hun i virkeligheden havde adresse i hovedstaden.

THOR PEDERSEN (V), nuværende formand for Folketinget, havde i et års tid en fejlagtig opfattelse af, at han boede på sin landbrugsejendom i Rørvig. På den måde opfyldte han landbrugslovens bopælspligt. I virkeligheden boede han i sit sommerhus i Helsinge.

Bendt Bendtsen (K) led ligeledes i en tid under den vrangforestilling, at han boede på sin gård på Fyn og dermed opfyldte sin bopælspligt. Skønt han havde adresse på Frederiksberg.

POLITIKERNES skrøbelige greb om geografien har hver gang medført, at de gav myndighederne misvisende oplysninger, som var til gavn for dem selv. Men det må være en tilfældighed, for havde de løjet bevidst, kunne de da ikke fortsætte i politik, vel?

Nogle vil måske påpege, at Bo Asmus Kjeldgaard faktisk gik af efter Ekstra Bladets afsløring, men han klarer sig nu nok. Som belønning for at have siddet som borgmester på et falsk grundlag, får han nemlig over 700.000 kroner i gave fra skatteyderne.

Måske har politikerne allermest brug for undervisning i almindelig anstændighed.

0 kommentarer
Vis kommentarer