Danmark til grin

null

MAN TROR IKKE sine egne øjne, når man læser afsløringerne af Danmarks mest kriminelle familie, sigøjnerklanen Levakovic.

EKSTRA BLADET kunne i går berette, hvordan familien gennem 40 år bl.a. har bestjålet, røvet, truet, tævet og afpresset danskere og samtidig suppleret op med socialhjælp. Vi taler om en klan, der i generation efter generation helt konsekvent og systematisk røvrender det samfund, der har givet den husly.

I DAGENS AVIS kan regningen for Levakovic-familiens hærgen gøres op: Mindst 73,9 mio. kr. alene til socialhjælp og fængsels- og institutionsophold. Dertil kommer udgifterne til den hær af blandt andre socialrådgivere, politifolk og dommere, som klanen holder beskæftiget.

ÉT MEDLEM af klanen påkalder sig for tiden opmærksomhed: Den 23-årige Jura, der har et helt usædvanligt langt synderegister. Han begik f.eks. sit første tyveri som tiårig, deltog som 13-årig i en grov gruppevoldtægt af en retarderet kvinde og var som 15-årig registreret for flere end 200 kriminelle forhold.

DEN FORHÆRDEDE forbryder, der har kroatisk statsborgerskab, blev i forbindelse med en ny fængselsdom i november sidste år også idømt såkaldt betinget udvisning. For anden gang, vel at mærke.

BESLUTNINGEN OM en ny betinget udvisning er – for at sige det mildt – lige så uforståelig, som den er opsigtsvækkende. For hvis vaneforbryderen Jura Levakovic ikke opfylder betingelserne for udvisning, hvem pokker gør så?

DET ER ET godt spørgsmål, men svaret blæser i vinden. For ingen kan angiveligt oplyse, om en betinget udvisning har ført til, at forbryderen siden er blevet smidt ud af landet.

DOMSTOLENE må se at få styr på administrationen af reglerne. Det kan kun gå for langsomt. Typer som Jura Levakovic skal ikke gøre Danmark til grin. Men først skal politiet lige finde ham. Han mødte nemlig ikke op, da han skulle afsone dommen fra november.

0 kommentarer
Vis kommentarer