Frås for dine penge

null

MIDT I finanskrisen og samtidig med, at landets kommuner følte sig trykket i knæ af regeringens sparekrav, fandt de folkevalgte politikere i Kolding Kommune det absolut påkrævet at indkøbe dyre designermøbler til byens rådhus: Udgift: 262.500 kr. for otte stole og et bord.

OG DA borgmesteren skulle have nyt tv på sit kontor, faldt valget selvfølgelig på et B&O-fjernsyn til omkring 50.000 kr. Det manglede da bare.

EKSTRA BLADET vil hen over påsken sætte fokus på kommunernes indkøbsfrås og fortælle, hvordan der bliver ødslet med dine skattekroner.

KOLDING er absolut ikke ene om at åbne pengekassen på vid gab, når kontorerne på rådhuset skal indrettes. I Nordfyns Kommune kan cheferne ikke holde ud at sidde i almindelige stole, så derfor er der fluks indkøbt seks Oxford-stole designet af Arne Jacobsen til næsten 130.000 kr.

DE KOMMUNALE politikere har næse for kostbart design ned til mindste detalje. Fra paraplystativer til stumtjenere og affaldskurve. Dyrt - men skidt: Du betaler.

I SKÆRENDE kontrast hertil får folkeskoler lov at forfalde, hjemmehjælpere må løbe hurtigere, og i daginstitutionerne må færre og færre pædagoger tage sig af flere og flere børn.

SKATTESTOPPET har tvunget kommunerne til at skære benhårdt på mange vitale områder, og de folkevalgte hyler op. Men når det gælder pomp og pragt på rådhuset, er det pludselig muligt at finde millioner.

Det kan du få mange eksempler på ved at følge med i Ekstra Bladet de kommende dage.