Pædofil gennem tremmer

BØRN bliver antastet af en af Danmarks farligste pædofile sexforbrydere via nettet.

TIL TRODS for, at han er spærret inde på en lukket specialinstitution –  netop for ikke at kunne komme i kontakt med børn – rækker han sine klamme hænder ud via nettet og opsøger børnene på Facebook.

EN 13-ÅRIG drengs mor opdagede, at sexforbryderen havde skrevet til sønnen, og at han opfordrede drengen til at besøge sig. Vil du være min kæreste? lød opfordringen. Derefter trevlede moderen yderligere et par børnekontakter op og meldte sagen til politiet.

HUN er naturligvis rasende og i første omgang også skuffet over politiets dorske reaktion. Problemet er, at lovgivningen helt klart er fra før, Facebook blev opfundet.

MENINGEN med at spærre den 44-årige forbryder inde efter hans forbrydelser og sexovergreb på børn er naturligvis, at vi skal føle os sikre på, at han ikke kan gøre skade på flere børn.

Men den afsondrede sikkerhed er delvis torpederet, når han energisk opsøger børn via nettet, opfordrer dem til at besøge sig, osv. Om det er farligt, ved vi ikke – men for de implicerede forældre forekommer det vanvittigt og stærkt ubehageligt, at det er muligt.

POLITIANMELDELSEN kan formentlig opklare, om den klamme befamling via nettet er ulovlig, og skærpe opmærksomheden om, at den i tilfælde som dette bør være det.

DENNE mand hører under socialforsorgen, som har sine regler. Sad han i et almindeligt, lukket fængsel, ville der være hermetisk lukket for netadgang.

Og sad han i et åbent fængsel efter en sædelighedsforbrydelse, ville der også være lukket for netadgang.

Men en af Danmarks allerfarligste mænd for børn kan altså indtil videre drøne rundt til alle de børns Facebook-profiler, som det passer ham.