THORS BOLIGKOMPLEKS

FOLKETINGETS formand indtil næste valg er om nogen ved at blive hovedperson i den boligfidus-sag, som Ekstra Bladet har rullet op i denne uge.

Folketinget har brugt 140 millioner kroner på to ejendomme i det centrale København, og lejlighederne er stillet gratis til rådighed for politikere fra provinsen.

MEN HELE affæren er foregået i en underlig form for gedulgthed. Selv om det er skatteyderne, der betaler hele gildet, så har Folketingets mægtigste mand, Thor Pedersen, og hans svende forsøgt at skjule alt for offentligheden. Kun ihærdigt arbejde har gjort, at Ekstra Bladet har formået at fortælle en del om det herlige lejlighedsliv, som provinsens MF’er lever i.

STADIG KAN vi dog ikke sætte navne på alle de politikere, der har fået en fin lejlighed. Når vi spørger, svarer Thor Pedersen, at vi lufter janteloven.

Det er en utrolig arrogant måde at forholde sig til sagen på. Selvfølgelig har offentligheden krav på at få at vide, hvem der bruger vores skattepenge.

Men der kommer jo en valgkamp, og så kan vælgerne spørge deres kandidater i provinsen, om de bruger de gratis lejligheder i København eller ej.

ÅBENHED ER åbenbart en svær størrelse at håndtere for Thor Pedersen, og nu er boligfidusen også ved at antage groteske former.

Det firma, som har stået for ombygningen og istandsættelsen af de mange lejligheder, har så sent som i 2009 vundet en pris for verdens bedste boligbyggeri. Vi har altså at gøre med folk, som burde kunne deres kram.

Dog ikke godt nok til at tilfredsstille Thor Pedersen og hans medarbejdere. I hvert fald har Folketinget nægtet at betale sidste del af regningen for byggeriet.

Der tales om fejl og mangler, men når bygherren vil se, hvad der mangler, så kan han ikke blive lukket ind. Nu har han mistet tålmodigheden, og derfor bliver Thor Pedersen og Folketinget stævnet.

Komikken kender ingen grænser, og vi lover, at vi følger sagen helt tæt. Ikke mindst på vælgernes vegne.