Misbrugt og svigtet

CECILIE var syv år gammel, da det skete. Hun var på vej til købmanden, da en mand bortførte hende, bagbandt hende og misbrugte hende seksuelt.

I dag er Cecilie 27 år og så selvmordstruet, at hun er indlagt på en lukket psykiatrisk afdeling på Haderslev Sygehus. Hun er overvåget døgnet rundt og bæltefikseret en stor del af tiden.

CECILIE fortalte sin forfærdende historie i Ekstra Bladets lørdagsmagasin EKSTRA.

Historien om en lille pige, der først formåede at kapsle erindringen om det brutale overgreb inde. Som voksede op og var i arbejde som lærer, da de traumatiske minder trængte sig vej ud og gjorde hende psykisk syg.

Og historien om et samfund, der har svigtet. Næppe så meget på grund af ond vilje som på grund af alvorlige systemfejl i vor behandling af mennesker, der er i den alleryderste nød.

CECILIE brød sammen for to år siden, men ingen tog hånd om hende. Hun søgte hjælp, men fik afvisninger og afslag. Cecilie var på en karruseltur rundt i systemet, indtil hun udviklede så alvorlige symptomer, at hun måtte på en lukket afdeling.

Nu har samfundet endelig ressourcer til at tage sig af hende – for sent og forkert.

CECILIES eneste brøde er, at hun gik til købmanden på det gale tidspunkt, og at hun så tiltrækkende ud i en syg mands øjne. For det betaler hun i dag en grusom pris.

Vi kan ikke gøre forbrydelsen ugjort, men vi kan tage hånd om Cecilie og andre, der lider som hende. Og vi kan give hende økonomisk tryghed.

Ganske som Cecilie er faldet igennem adskillige sprækker i det psykiatriske system, er hun også røget igennem hullerne i velfærdssamfundets økonomiske sikkerhedsnet. Hun passer ikke rigtigt ind i en kasse, så økonomisk hjælp er der intet af.

Vi kan hjælpe Cecilie. Vi kan faktisk ikke være andet bekendt.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen