De riges og raskes regering

ENDELIG toner Venstre og Konservative rent flag: Efterlønnen skal væk. Førtidspensionen barberes. Uddannelsesstøtten hugges ned. Dagpengene er allerede halveret. Det er de unge, gamle og nedslidte, der skal betale regningen for krisen, regeringens skattelettelser og det enorme statsunderskud.

SELV OM Venstres ledelse er gået i flyverskjul, holder det ikke andre af partiets topfigurer tilbage. Når fremtrædende profiler som Lars Krarup og Carl Holst forlanger indgreb mod efterlønnen nu, taler de ikke på egne vegne, og ingen fra topledelsen dementerer deres udfald.

LØKKES PROBLEM er bare, der ikke er noget flertal for indgrebet. DF vil ikke drømme om at røre ved efterlønnen, og selv om Lene Espersen skræpper op, tager ingen hende alvorligt. Hun har ingen stemmer og hendes politiske prestige er nul.

SÅ HVORFOR så optaget af efterlønnen lige nu? Fordi Løkke er ved at bygge op til valgkampen. Han vil fremstå som den, der udviser økonomisk 'ansvarlighed', tør skære i de offentlige udgifter, som regeringen ellers har ladet vokse lodret.

Hans projekt er både ensidigt og usympatisk. De nedslidte skal straffes, mens vennerne i erhvervslivet forgyldes. De riges regering.

HERTIL KOMMER, at den økonomiske effekt er mere end tvivlsom. En stor del af efterlønnerne vil aldrig kunne få arbejde, men være henvist til anden form for offentlig bistand. De fleste efterlønnere kommer fra NNF, 3F og FOA., Folk, der har slidt og slæbt livet igennem, og som er blevet moppet ud af deres arbejdspladser eller sparet væk. Kun fire pct. af efterlønnerne kommer fra akademikernes a-kasser.

MEN LØKKE OG Espersen har ensidigt valgt at være en regering for dem med mange penge og et godt helbred. Enhver er sin egen lykkes smed – og Fanden tager de sidste....

Rart at vide inden valget.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere