Terror på Rådhuspladsen

SYV GANGE har Jyllands-Posten været udsat for terrortrusler som følge af de berygtede Muhammed-tegninger. Men onsdag var truslerne uhyggeligt tæt på at blive til virkelighed.

BEVÆBNET med lyddæmpet maskinpistol og skarp ammunition planlagde en gruppe islamister ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) at trænge ind i JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen i København med det formål at dræbe så mange som muligt af de tilstedeværende.

HELDIGVIS blev angrebet forpurret af PET, som sammen med sin svenske partner, SÄPO, har anholdt fem personer med en militant, islamistisk baggrund.

TERRORTRUSLERNE er pludselig blevet yderst konkrete, og justitsminister Lars Barfoed betegner da også det afviste angreb som det hidtil alvorligste i Danmark. Det leder tankerne hen på Mumbai, Indien, hvor terrorister i 2008 gik amok med maskinpistoler, skød vildt omkring sig og dræbte flere tilfældigt forbipasserende.

SELVFØLGELIG har gårsdagens begivenheder gjort et stærkt indtryk på medarbejderne i mediehuset på Rådhuspladsen. Pludselig oplever vi terrorforsøg fra organiserede grupper og ikke ’bare’ fra galninge, som arbejder alene. Men det er beroligende at få bevist, at systemet virker. At PET er sin opgave voksen og har en beredskabsgrad, som hidtil har kunnet hindre terrormord i Danmark.

DESVÆRRE har det været nødvendigt at sikre JP/Politikens Hus (hvor Ekstra Bladet også har hjemme). Tidligere kunne alle gå ind direkte fra gaden. Sådan er det ikke mere. I sagens natur vil en moderne medievirksomhed gerne være i nærkontakt med sine læsere/kunder, men den globale terrorvirksomhed kræver sin pris.

TERRORISTERNES mål er at kue de vestlige demokratier til underkastelse –  og at sprede skræk og rædsel er et vigtigt middel. Angrebsplanerne i København maner selvfølgelig til ekstra omtanke og forsigtighed, men så heller ikke mere.

VI FORTSÆTTER vores arbejde uden at lade frygten for terror styre dagligdagen. Den skal islamistiske galninge ikke have held til at sætte sig på.