Ministre ude af kontrol

null

EPISODEN med Bertel Haarder, der for åben skærm kaldte en DR-journalist for 'et røvhul' og 'dit dumme svin', er endnu et eksempel på en minister, som er ude af kontrol. Og det udløser selvfølgelig et wildcard som kandidat til Årets Nytårstorsk.

FOR NOGLE uger siden overfaldt Lars Løkke verbalt en medarbejder på TV2, fordi denne stillede statsministeren nogle spørgsmål inden for et område, der ikke var aftalt på forhånd. Modsat Danmarks Radio valgte TV2 imidlertid at slette indslaget.

ET TREDJE eksempel på en minister, der har mere end svært ved at styre sig selv, er Birthe Rønn Hornbech. Hun forsømmer ingen lejlighed til at hvæse ad journalister med afsæt i en jeg-alene-vide-attitude. Integrationsministeren betragter kritiske spørgsmål som en personlig fornærmelse –og optræder derefter.

DE pågældende ministres aggressive fremfærd ligner et mønster og tegner billedet af en regering, som er ved at gå op i limningen. En nedslidt regering uden overskud til at klare presset fra en mere og mere udfordrende opposition.

LARS LØKKE er trængt på snart sagt alle fronter, og den ene meningsmåling værre end den anden øger desperationen.

HANS bagland kræver reformer her og nu, som ikke kan leveres, og det udnyttes i den grad af Liberal Alliance. De konservative er under Lene Espersens (mangel på) ledelse godt på vej under spærregrænsen, og midt i hele det borgerlige, politiske morads står Mor Danmark –alias Pia Kjærsgaard –og kræver ministertaburetter. Det undrer ingen, hvis Lars Løkke har mareridts-drømme.

VI HAR sagt det før, men gentager gerne: Folketingsvalget kan ikke vente til november næste år. Ragnarok er godt på vej.